Ekstra Bladet

Lille nyhed smadrer konkurrent­erne

Ekstra Bladet har testet den opdaterede Mac Mini, der er flot, lydløs og indeholder vilde kræfter

- JOHN G. PEDERSEN, MEREMOBIL. DK redaktione­n@ eb.dk

Mac Mini Pris: 5499 kroner ★★★★★★

Apple har i denne uge sendt en opdateret Mac Minicomput­er på gaden. Desktop- computeren har gennem årene været elsket af mange for dens kompakte design. Mac Mini har dog altid været ’ mini’ i forhold til Apples øvrige Macudvalg, når vi ser på ydelsen. Tiderne er skiftet.

❘ dag er Mac Mini den mest potente desktop- computer i prisklasse­n. Den er stadig fysisk lille, men ydelsen er bedre end nogensinde før.

Det viser □kstra Bladets test af det ene af de to Mac Mini-anmelderek­semplarer, som er tilgængeli­ge i Danmark.

Og så: Dødsstødet

Mac Mini er mere end ’ the look’. Computeren håndterer enhver arbejdsopg­ave, den stilles, inden for rimelighed­ens grænser.

Du kører uden problemer Word, □xcel og alt, du kan tænke dig af internet- surfing. Apps og servicer, som kører direkte i browseren, såsom Gmail eller Google Docs, hapser maskinen uden en eneste tænkepause.

Hertil kan de fleste desktopcom­putere være med. Dødsstødet til Windows- computerne kommer, når vi lægger avanceret lyd- og videoredig­ering, håndtering af mindre 3D- grafikproj­ekter og redigering af store billeder ind i ligningen.

Du kan simpelthen redigere ret omfattende 4K-videoer på Mac Mini selv i den billige basisversi­on.

Hurtige tilslutnin­ger

Computeren har adskillige porte, som gør det muligt at kommuniker­e i høj hastighed med kameraer, USB- stik og eksterne harddiske. Du kan desuden tilslutte to skærme og hovedtelef­oner.

Mac Mini har en indbygget blæser til køling af elektronik­ken, men i hele testperiod­en har jeg ikke hørt den én eneste gang. Heller ikke når maskinen presses. Mac Mini er derfor fuldkommen lydløs.

Høj ydelse og ingen blæserstøj vidner om minimal varmeudvik­ling og et lille strømforbr­ug. Det er Apples egenudvikl­ede chipset- serie, kendt som M- serien, der er årsagen.

Det er nemlig lykkedes at udvikle et processorc­hipsystem, som yder rigtig meget, hvor strømforbr­uget er lavt og varmeudvik­lingen begrænset – sammenlign­et med de traditione­lle ❘ntel- processore­r.

Selv chipset- konkurrent­erne har anerkendt, at Apples innovation er et stykke fra, hvad de hidtil har kunnet præstere.

Du kører uden problemer Word, Excel samt alt du kan tænke dig af internet- surfing

 ?? ??
 ?? PR- FOTOS ?? Ekstra Bladets anmelder John G. Pedersen fra meremobil.dk er mildt sagt imponeret over den spritnye Mac Mini.
PR- FOTOS Ekstra Bladets anmelder John G. Pedersen fra meremobil.dk er mildt sagt imponeret over den spritnye Mac Mini.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark