Ekstra Bladet

Tror på tech- giganter

-

Der er langt fra Nordeas tilgang til investerin­g til seniorstra­teg Simon Kristianse­ns egen satsning lige nu.

– Vores tilgang i Nordea er, at man bør investere bredt med en kerne bestående af fonde.

– Når jeg investerer profession­elt, er der meget mere fokus på, at afkastet skal stå mål med den risiko, jeg tager. På jobbet kan jeg bruge uger eller måneder på at analysere en handel, mens jeg privat kan få en idé og handle et par timer senere.

– Jeg har for nylig investeret i en lejlighed, og jeg er derfor ved at bygge en aktieporte­følje op igen. Jeg investerer kun penge, som jeg er indforståe­t med at kunne tabe, og derfor har jeg taget lidt mere risiko og testet nogle teser af.

De to aktier, som Simon Kristianse­n har sat 60 procent af sine penge i, er de to amerikansk­e tech- giganter Apple og Microsoft.

– Deres værdisætni­ng er faldet rigtig meget siden sidste forår, i takt med at renterne er steget. Så min tanke er, at nu er de kommet ned i et niveau, hvor jeg, hvis jeg skal holde dem i ti år, har købt til en fornuftig pris.

Simon Kristianse­n er dog fuldt ud klar over, at det er et sats at købe i den branche og med en så snæver profil.

– Måske kommer de til at lide endnu mere på den korte bane. Men jeg føler mig overbevist om, at om fem år vil vi stadig tale om, at Apple og Microsoft er dominerend­e inden for deres branche.

Der er også sat private opsparings­kroner i to amerikansk­e onlineløsn­inger inden for finans – nemlig Paypal og Square, der er den amerikansk­e pendant til MobilePay.

– ❘ 2011 arbejdede jeg i New York, som er lidt mere fremme i skoene teknologis­k. Dengang stødte jeg på Square, som lavede mobile kortlæsere, og jeg tænkte, at hvis jeg syntes, det var smart, så ville andre også.

Kryptovalu­ta? Glem det!

De sidste 25 procent af seniorstra­tegens investerin­gssum er spredt i globale investerin­gsfonde.

– ❘ takt med at jeg investerer mere af min opsparing, skal størstedel­en sættes i globale og regionale aktiefonde.

Adspurgt, hvilke aktier eller brancher Simon Kristianse­n aldrig vil sætte sine egne penge i, lyder svaret:

– Personligt kommer jeg nok aldrig til at investere i kryptovalu­ta. Jeg kan godt se det teknologis­ke argument, men for mig minder det mere om spekulatio­n end investerin­g.

Jeg tænkte, at hvis jeg syntes, det var smart, så ville andre også

 ?? PR-FOTO ?? – Jeg investerer i de produkter eller idéer, jeg støder på i min hverdag, og som virker fornuftige. Jeg analyserer potentiell­e køb, men historien bag vægter mindst lige så højt, fortæller Simon Kristianse­n.
PR-FOTO – Jeg investerer i de produkter eller idéer, jeg støder på i min hverdag, og som virker fornuftige. Jeg analyserer potentiell­e køb, men historien bag vægter mindst lige så højt, fortæller Simon Kristianse­n.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark