Ekstra Bladet

Systematis­k og spredt

-

De voldsomme op- og nedture på markedet ryster ikke Linnéa Schmidt, der siden 2015 har investeret selv og siden har stiftet netværket Moneypenny, hvor mere end 50.000 kvinder netværker om aktier og investerin­g.

Hun har systematis­eret sine investerin­ger, og det ændrer hun ikke ved, selvom kurserne ryger op og ned.

– Jeg fokuserer ud over min udbyttestr­ategi på en strategi, jeg kalder for LBB: Langsigtet, bredt og billigt. Det vil sige, at jeg investerer med lang tidshoriso­nt, som motiverer en høj risiko – altså investerin­g i primært aktier.

– Jeg investerer i indeksfond­e, som har god spredning i forskellig­e regioner, og som er billige – det vil sige har en lav ÅOP ( årlig omkostning i procenter, red.). Ud over det investerer jeg regelmæssi­gt hver måned for også at få en risikospre­dning i tid og for at automatise­re investerin­gerne, forklarer hun.

❘ 2023 fortsætter den organisere­de måde at investere på:

– Jeg vil fortsætte med at investere regelmæssi­gt med fokus på stor spredning.

– Mere specifikt så har jeg en månedsopsp­aring med både danske og globale indeksfond­e og en udbyttepor­tefølje, hvor jeg fokuserer på aktier med et højt direkte afkast og med en historik af stabilt udbytte over tid, uanset hvordan markedet som helhed går, forklarer Linnéa Schmidt.

Købe på tilbud

Med den målrettede strategi gør hun sig ikke selv i opkøb af enkeltakti­er, ud over dem hun har i sin udbyttepor­tefølje, men hun har alligevel et par råd til, hvad man efter hendes mening ikke bør investere i lige nu – i hvert fald ikke, hvis man tænker kortsigtet: – Hvis man vil prøve at speku

vil finde lere, tror jeg, at vi i 2023 usikkerhed i ejendomsse­ktoren, som kan få finansieri­ngsproblem­er. Videre kan de virksomhed­er og luksussels­kaber, der er tætte på forbrugern­e, få problemer, da forbrugere holder lidt hårdere på pengene, siger hun.

Det kan både afskrække, men man kan også bruge det til egen fordel, forklarer Linnéa Schmidt:

– □r man langsigtet, kan sektorspec­ifikke nedgange give mulighed for at købe op på tilbud. Jeg ejer selv meget inden for ejendomsse­ktoren qua min udbyttestr­ategi, og jeg kan absolut komme til at supplere i løbet af 2023 ved et yderligere pres i denne sektor. ❘sær hvis dollaren også falder yderligere.

Hvis man vil prøve at spekulere, tror jeg, at vi i 2023 vil finde usikkerhed i ejendomsse­ktoren

 ?? FOTO: SANNE BERG ?? Linnéa Schmidt fortsætter i år den organisere­de måde at investere på.
FOTO: SANNE BERG Linnéa Schmidt fortsætter i år den organisere­de måde at investere på.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark