Ekstra Bladet

Billigt, passivt, kedeligt – men klogt

-

Med en tilrettela­gt plan om at gå på pension som 45- årig – det er om ni år – har Sune Bjørn Andersen ikke råd til at spilde ret mange af sine investered­e midler. Det er da også grunden til, at han vælger den sikre løsning og ikke eksperimen­terer med smarte, hypede aktier.

– Jeg investerer

50- 60 procent af min løn hver eneste måned. Jeg sætter dem allesammen i billige, passive indeksfond­e. Jeg kører med 90 procent aktier og 10 procent obligation­er, og det har jeg gjort siden 2015.

– Det er billigt og passivt, og nogen vil nok kalde det en kedelig måde at gøre det på – men al erfaring viser, at det er det, der giver det bedste afkast på den lange bane, siger investerin­gsøkonomen fra Nord ❘nvestments.

Strategien holder han sig til, uanset hvordan verden og markedet arter sig.

– Hver eneste gang, markedet falder, glæder jeg mig over, at jeg køber billigt. Og når det stiger, glæder jeg mig over, at mine portefølje­r er meget værd.

Sover fint om natten

Sune Bjørn Andersen ser via sit job som investerin­gsøkonom mange måder at satse opsparinge­n på.

Og han er overbevist om, at indeksfond­e er den sikre vej til at få sine penge til at formere sig. Derfor modstår han også fristelsen til at smide penge efter diverse virksomhed­er, der lover kæmpeafkas­t og hurtig rigdom.

– Det er ekstremt usandsynli­gt, at man bliver meget mere rig end alle andre ved at investere snævert. Det er kun cirka hver tiende, der investerer sådan, som får held til at få at afkast,

højere, end hvis du inveder er sterer i fonde, siger han.

❘nvestering­søkonomen regner selv med et godt afkast i år, fordi 2022 bød på dårligdom og nedgang.

– Men det er ikke noget, der får mig til at sove skidt om natten. Jeg investerer langsigtet, og på sigt vil afkastet være på omkring ni procent på

aktier. På obligation­er er det mindre, men obligation­erne er gode at have med, fordi de stabiliser­er portefølje­n.

Det er ekstremt usandsynli­gt, at man bliver meget mere rig end alle andre ved at investere snævert Hver eneste gang, markedet falder, glæder jeg mig over, at jeg køber billigt

 ?? ARKIVFOTO: ANITA GRAVERSEN ?? Hver måned investerer Sune Bjørn Andersen 50- 60 procent af sin løn.
ARKIVFOTO: ANITA GRAVERSEN Hver måned investerer Sune Bjørn Andersen 50- 60 procent af sin løn.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark