Ekstra Bladet

Strategi: Køb og behold

-

Der er allerede gjort flere investerin­ger i 2023 fra PFA’s chefstrate­g, og her er der sat penge i både nye og gamle områder.

– Jeg har handlet på flere europæiske □TF’er ( børshandle­de fonde, red.), for jeg forventer, at de vil klare sig godt. Jeg tror på, at det er et godt tidspunkt at handle på de europæiske markeder, siger Tine Choi Danielsen, der er chefstrate­g i PFA.

Men også uden for de hjemlige markeder har Tine Choi Danielsen satset sine midler. Hun har nemlig købt ind på kinesiske aktier.

– Det er nyt for mig at købe kinesisk, men jeg tror, at der vil ske det samme i Kina, som vi så herhjemme, da corona klingede af, og der igen kom gang i samfundet. Det kommer sikkert til at gøre ondt lidt endnu, men så vil markedet stige, forudser hun.

Også de kinesiske investerin­ger er gjort i fonde, og Tine Choi Danielsen har ikke købt for mere, end hun kan tåle at miste. Med egne ord har hun ’dyppet tæerne’ i det kinesiske farvand.

– Jeg har respekt for, at jeg ikke kan sidde og udvælge de rigtige selskaber. Jeg ville simpelthen ikke vide, hvilke selskaber jeg skulle satse på – og jeg har ikke tiden til at sætte mig ind i det. Derfor bruger jeg spredninge­n ved en fond, fortæller hun.

Men selvom strategen har sikret sig bedst muligt ved at sprede sine midler i en fond, er hun klar over risikoen. Hun køber efter en ’ køb og behold’- strategi, så hun oplever både op- og nedture på markedet.

– Man bør gøre sig klart, at der kan komme et stort dyk. Nu har jeg købt, og så lukker jeg øjnene indtil sommer. Der må jeg kigge på det igen, siger hun.

– Jeg har enkelte gange været tvunget til at sælge, men det sker meget sjældent. Min grundlægge­nde holdning er, at hvis det ikke er penge, jeg kan undvære i lang tid, så skal de ikke investeres.

Mest i pensionsop­sparingen

Det er ikke på helt fast basis med månedlige indbetalin­ger, at Tine Choi Danielsen investerer, men det sker jævnligt.

– Størstedel­en af min opsparing ligger i en pensionsop­sparing. Men jeg har en lille andel, som jeg investerer og leger lidt med. Med den kan jeg være lidt mere aktiv og teste mine egne teser og erfaringer, siger hun.

Tine Choi Danielsen understreg­er dog, at der er grænser for, hvor meget der eksperimen­teres.

– Jeg holder mig til det, jeg kender og har en forståelse for. Jeg hopper ikke med på en hype – der er jeg for meget ’arbejdsnør­d’ og præget af mit arbejde.

Nu har jeg købt, og så lukker jeg øjnene indtil sommer

 ?? FOTO: PER RASMUSSEN ?? – Jeg tror på, at det er et godt tidspunkt at handle på de europæiske markeder, siger Tine Choi Danielsen.
FOTO: PER RASMUSSEN – Jeg tror på, at det er et godt tidspunkt at handle på de europæiske markeder, siger Tine Choi Danielsen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark