Ekstra Bladet

GADE GI’R HUNDESKÆLD­UD

HUNDEN ER LØS: Firbenede uden snor fører igen- igen til løftet pegefinger fra Folketinge­ts formand. Den er atter gal med Inger Støjbergs ’ Ludvig’

- JAMES KRISTOFFER MILES

En hund skal opholde sig på medlemmets kontor og kan ikke tages med rundt på Christians­borg

Der er intet så skønt som en vuffeli- vov.

Men nu er den gal igen med Inger Støjbergs hund, Ludvig.

Folketinge­ts formand, Søren Gade ( V), må nu endnu engang indskærpe over for politikern­e, at Christians­borgs gange er hundefrit område, og at politikern­es firbedene venner altid skal være i snor uden for kontorerne.

Og trods tidligere kritik er det igen Inger Støjberg, som blæser på Christians­borgs kæledyrs- regler

Løsgænger på Borgen

’ Formanden har i dag sendt en mail til alle medlemmer med tydeliggør­else af de regler, der gælder for hunde og andre kæledyr på Christians­borg,’ glammer Folketinge­t til Ekstra Bladet.

Den løftede pegefinger fra Gade kommer ifølge Ekstra Bladets oplysninge­r, efter adskillige ansatte på Christians­borg er stødt på den sorte labrador, Ludvig, der tilhører Danmarksde­mokraterne­s stifter, Inger Støjberg, når de bevæger sig rundt på Christians­borg.

Her opholder den for det meste logrende labrador på Danmarksde­mokraterne­s gang i Provianthu­set.

Ludvig er set ’ holde vagt’ foran døren til gangen, hvor den nysgerrigt følger forbipasse­rende.

Men det er et klokkeklar­t brud på reglerne, som Ekstra Bladet allerede i 2022 beskrev, efter medlemmer havde klaget til præsidiet over flere MF’eres hunde. Blandt andet Ludvig.

Og den fornyede opmærksomh­ed har fredag fået formand Gade i aktion:

’ Til jeres orienterin­g har vi fået flere henvendels­er fra pressen med spørgsmål om reglerne for hunde og andre kæledyr på Christians­borg. Formanden har på den baggrund bedt mig informere jer om retningsli­njerne, så der er klarhed om, hvad der gælder på området’, hedder det i en mail, Ekstra Bladet er i besiddelse af, fra Folketinge­t til samtlige folketings­medlemmer.

Mailen fortsætter med at udkrystall­isere reglerne:

’ Der kan i begrænset omfang medbringes kæle

dyr, fx en hund, på Christians­borg. En hund skal opholde sig på medlemmets kontor og kan ikke tages med rundt på Christians­borg. Til og fra kontoret skal hunden føres i snor.’

Fornyet kritik

De senere år har tendensen med hundelufte­nde politikere bredt sig på Borgens gange. Oprindelig­t var Lars Løkkes to tolling retrievere, Bella og

Beauty, der blev luftet af Venstre- ansatte i magtens korridorer.

Men trenden har bredt sig til andre. Det er dog fortsat primært partileder­e eller - stiftere, der tager sig friheden til at have hunde med i Folketinge­t.

Folketinge­t oplyste allerede for et år siden til Ekstra Bladet, at et medlem ’ opfordrede Folketinge­ts Præsidium til at udstikke leveregler for medlemmers kæledyr på Christians­borg’.

Derfor tog præsidiet – med den socialdemo­kratiske formand, Henrik Dam Kristensen for bordenden – sagen op i oktober 2021.

’ I den forbindels­e præcisered­e Præsidiet, at der i begrænset omfang kan medbringes kæledyr, f. eks. en hund, på Christians­borg,’ oplyste Folketinge­t dengang.

 ?? FOTO: EMIL AGERSKOV ?? Formand med bid
Gade og Støjberg er private venner. Men i denne sag må formanden for Folketinge­t skrue bissen på over for sin tidligere partifælle.
FOTO: EMIL AGERSKOV Formand med bid Gade og Støjberg er private venner. Men i denne sag må formanden for Folketinge­t skrue bissen på over for sin tidligere partifælle.
 ?? FOTO: EKSTRA BLADET ?? Mailen fra Folketinge­t til folketings­medlemmern­e.
FOTO: EKSTRA BLADET Mailen fra Folketinge­t til folketings­medlemmern­e.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark