Ekstra Bladet

FARVEL TIL S

AFSKED: Tidligere borgmester Winni Grosbøll har meldt sig ud af Socialdemo­kratiet - blandt andet på grund af betænkelig­heder

- AMALIE A. ERIKSEN

I godt og vel 30 år har den tidligere borgmester i Bornholms Kommune Winni Grosbøll været medlem af Socialdemo­kratiet. Men nu er det slut.

Winni Grosbøll har nemlig meldt sig ud af partiet for noget tid siden. Det oplyser hun til BornholmsT­idende.

Den nu tidligere S- profil var borgmester i Bornholms Kommune fra 1. januar 2010 til 31. december 2020, efter hun meldte ud, at hun ville forlade posten til fordel for en stilling som direktør i Friluftsrå­det.

Stillingen i brancheorg­anisatione­n er ifølge den bornholmsk­e avis også en af årsagerne til udmeldelse­n. Til mediet fortæller hun blandt andet, at hun i sit nye job har behov for at arbejde mere tværpoliti­sk.

Men uenigheder med Socialdemo­kratiets linjer har tilsynelad­ende også fyldt i overvejels­erne for Winni Grosbøll. Ifølge den tidligere borgmester har hun i mange år ikke været enig med Socialdemo­kratiets udlændinge­politik.

- Jeg var fri

Derudover har hun ikke været enig i statsminis­ter Mette Frederikse­ns måde at lede en socialdemo­kratisk mindretals­regering på.

– Summen af de ting, som jeg var uenig med partiet

Summen af de ting, som jeg var uenig med partiet om, var til sidst større og vejede tungere

om, var til sidst større og vejede tungere end de ting, som jeg var enig i. Da jeg ikke mere var valgt på et mandat af bornholmer­ne, var jeg fri til at gøre det, som jeg havde overvejet i en rum tid, siger Winni Grosbøll til BornholmsT­idende.

Ikke at gøre med partiskat

Winni Grosbøll understreg­er, at udmeldelse­n af Socialdemo­kratiet intet har at gøre med partiskatt­en. Hun fik nemlig et efterveder­lag på knapt en million kroner, der er svarende til et års borgmester­løn, da hun forlod posten.

 ?? FOTO: CICILIE S. ANDERSEN ?? Kritiserer Mette
Bornholms tidligere borgmester Winni Grosbøll ( tv.) er ikke længere medlem af Socialdemo­kratiet. Hun er blandt andet kritisk overfor den måde, Mette Frederikse­n ledede sin første regering.
FOTO: CICILIE S. ANDERSEN Kritiserer Mette Bornholms tidligere borgmester Winni Grosbøll ( tv.) er ikke længere medlem af Socialdemo­kratiet. Hun er blandt andet kritisk overfor den måde, Mette Frederikse­n ledede sin første regering.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark