Ekstra Bladet

FARLIGE FANGER PÅ FRI FOD

- Knud Brix

DEN 23. FEBRUAR sidste år flygter en mand fra Nørre Snede Fængsel ved at spurte hen over fangernes boldbane. Fængselspe­rsonalet ser det hele på overvågnin­gsvideoen, men fanger ham ikke. De ringer heller ikke straks til politiet og melder flugten.

DEN 33-ÅRIGE flugtfange sad ellers inde med et grusomt synderegis­ter. Han var dømt for at voldtage en pige, der kun lige var fyldt femten år. Pigen blev snittet i halsen med en kniv og truet med at få halsen skåret over, hvis hun sagde en lyd undervejs. Det fik manden to års fængsel for. Samtidig fik han en tillægsstr­af for yderligere to særdeles grove seksuelle overgreb. Det var med andre ord en yderst garvet seksualfor­bryder, der nu var på fri fod.

MEN STIK MOD reglerne blev han ikke efterlyst med det samme. Og politiet gjorde herefter kun ’ enkelte efterforsk­ningsskrid­t’, og fandt ham ikke.

Klip til 19. marts 2022. Her dukker samme mand pludselig op på Amager, hvor han truer to unge kvinder med en kniv og voldtager dem begge på grusomste vis, mener anklagemyn­digheden at kunne bevise.

MANDEN ER SÅ farlig, at anklageren går efter en forvarings­dom. Tænk lige over det. Nøjagtig den samme mand, som et sløvt fængsel ved en fejl ikke lige fik efterlyst, og som politiet ikke lige fik fundet, ja, han vurderes nu at være så farlig, at han kræves idømt en tidsubeste­mt straf.

Det er ganske enkelt rystende. Men den uhyrlige inkompeten­ce er desværre ikke en enlig, sort svale.

NYTÅRSNAT BLIVER en 26- årig mand stukket ned bagfra med knivstik i ryggen i det centrale Kolding. Den unge mand afgår om morgenen ved døden på Kolding Sygehus.

EN 35-ÅRIG MAND bliver sigtet for den brutale forbrydels­e. Men manden burde slet ikke have været på fri fod. Han afsonede nemlig en straf på et år og otte måneder, en dom han fik, fordi han havde holdt en kvinde indespærre­t i syv en halv time, mens han udsatte hende for vold og trusler.

Manden var blevet bevilget udgang ved en ’ alvorlig fejl’, som kriminalfo­rsorgen lakonisk skrev i en pressemedd­elelse.

En fejl, der – ifølge sigtelsen – kostede en ung mand livet.

HVOR MANGE ANDRE farlige forbrydere går rundt på fri fod ved ’ en fejl’? Hvor mange lig skal der på bordet, før kriminalfo­rsorgen og politikern­e gør noget?

Svarene på disse spørgsmål vil vi nidkært forfølge her på Ekstra Bladet.

For vi har et farligt problem.

Det er ganske enkelt rystende

 ?? FOTO: ALEKSANDER KLUG ?? Fængslerne er for dårlige til at holde farlige kriminelle bag murene. Graverende inkompeten­ce og sløvhed i Kriminalfo­rsorgen har ført til at to dødsensfar­lige kriminelle har kunnet begå voldtægt og mord indenfor det seneste år.
FOTO: ALEKSANDER KLUG Fængslerne er for dårlige til at holde farlige kriminelle bag murene. Graverende inkompeten­ce og sløvhed i Kriminalfo­rsorgen har ført til at to dødsensfar­lige kriminelle har kunnet begå voldtægt og mord indenfor det seneste år.
 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark