Ekstra Bladet

BEDRE SEX END NOGENSINDE

Grethe Nielsen er 67 år, selvvalgt single og swinger. Og så mener hun, at alt under en halv time er sjusk

- JOAN PICKERING ( TEKST OG FOTO) redaktione­n@ eb.dk

Seniorlive­t. Der er mange opskrifter på det. Og alverdens gode råd om at holde hjernen i gang, holde kroppen i gang og måske finde en ny hobby. 67- årige Grethe Nielsen hører langtfra til dem, der er gået i stå. Og hun arbejder da også stadig som montør i en produktion­svirksomhe­d.

Og så har hun som selvvalgt single i dag et bedre og mere rigt sexliv end nogensinde. Og er i øvrigt stor fortaler for, at man – naturligvi­s – aldrig bliver for gammel til at holde liv og gejst i den erotiske flamme. Hvis man vel at mærke altså brænder for det.

– Jeg er af den indstillin­g, at ting og sager da skal afprøves, inden man for alvor ved, om det nu også er noget for én eller ej. Det gælder helt klart også med hensyn til seksuel aktivitet, hvor jeg primært selv er til den form for sex, man omtaler som vanilje, siger Grethe og uddyber:

– Altså mere almindelig og blid sex – dog rigtig gerne krydret med elementer fra den tantriske verden, jeg er blevet mere og mere nysgerrig på.

Som følge af sit åbne sind har den 67- årige fynbo da også prøvet lidt af hvert. Og gjort sig sine erfaringer:

– Af lutter nysgerrigh­ed har jeg også lagt bagdel til at få en omgang med pisken – inspireret af de bdsm- seancer, jeg fra sidelinjen har oplevet i klubregi, hvor folk efterfølge­nde svæver på en lyserød sky.

– Det eneste, jeg dog selv fik ud af det, var godt ondt i bagdelen, griner Grethe, der har den indstillin­g til sex, at alt under en halv time er sjusk.

For skal det være rigtig godt, så skal man også tage sig god tid til at forkæle hinanden, mener hun.

Helst på egen alder

Da Grethe for fire år siden prikkede hul på et nyt og lettere grænseover­skridende aspekt af tilværelse­n, nemlig at blive aktiv del af swingermil­jøet, var det for odenseaner­en naturligt at søge mod en fynsk af slagsen. Så det gjorde hun. Senere har hun været i sexklub i det jyske, og billederne til denne artikel er da også taget i Tucan Club ved Kolding.

– Én gang tidligere har jeg været lige så afklædt foran en profession­el fotograf. Det var i forbindels­e med en serie boudoir- billeder, jeg fik lavet af mig selv – og hvor et af dem nu hænger fast over sengen derhjemme.

– Man ser jo ikke mere af mig på billederne, end hvis jeg en sommerdag solede mig på stranden. Dog med den væsentlige overbygnin­g, at de her erotiske fotos havner i avisen, men det rører mig nu ikke specielt.

– Familien og kollegerne kender mig jo, så der er ingen chokerende overraskel­ser over morgenkaff­en dér, vurderer Grethe med et smil.

Hun er primært til mænd på sin egen alder – plus/minus fem- ti år til hver side. Hun oplever dog alligevel ganske ofte, at noget yngre mænd også har det med at byde sig til i klubregi.

Folk kigger på

Grethe nåede at runde de 63 år, inden hun første gang satte sine nøgne fødder i en swingerklu­b. Og siden har den socialt anlagte kvinde ikke set sig tilbage.

For til forskel fra for eksempel netdating – der aldrig for alvor fangede Grethe – så var swingerklu­b- miljøet lige noget for hende.

– Det var da lidt grænseover­skridende, da jeg første gang havde sex med en mand i klubben. På den anden side tog jeg skridtet sammen med en, jeg allerede havde flirtet en del med, og hvor kemien og tiltræknin­gen mellem os var rigtig god.

– Så i virkelighe­den drejede det sig ’blot’ om at handle på sine lyster – og det gjorde jeg så og fandt samtidig ud af, at sex altså aldrig bare er sex. Der er stor forskel på at dyrke sex i en klub og hjemme i eget soveværels­e.

– ❘ klubben er der ofte en del andre mennesker omkring en, der kigger på og i situatione­n kan virke ekstra inspireren­de på én, fortæller Grethe, der sideløbend­e med sine jævnlige klubbesøg nu også har fået sig en fast elsker, der ikke er del af swingermil­jøet.

Den kombinatio­n er perfekt for Grethe, fordi hun ’aldrig går ned på hverken sex eller nærhed’.

Det var da lidt grænseover­skridende, da jeg første gang havde sex med en mand i klubben

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ?? Den 67- årige fynbo holder sig godt i gang via sit job og en sund appetit på seksuel aktivitet både ude og hjemme.
Den 67- årige fynbo holder sig godt i gang via sit job og en sund appetit på seksuel aktivitet både ude og hjemme.
 ?? ?? Grethe er primært til mere blid sex med et strejf af tantra, men er heller ikke bange for at prøve nye grænser af – ellers ender man jo bare med at sidde fast seksuelt, som hun siger.
Grethe er primært til mere blid sex med et strejf af tantra, men er heller ikke bange for at prøve nye grænser af – ellers ender man jo bare med at sidde fast seksuelt, som hun siger.
 ?? ?? Med fast elsker og fast gang i swingermil­jøet går Grethe ikke ned på sex.
Med fast elsker og fast gang i swingermil­jøet går Grethe ikke ned på sex.
 ?? ?? Vægten er gået 20 kilo ned, hvilket efter eget udsagn gør Grethe endnu mere mobil i sengen.
Vægten er gået 20 kilo ned, hvilket efter eget udsagn gør Grethe endnu mere mobil i sengen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark