Ekstra Bladet

HARPIKS- TRIUMF

I januar 2008 brød det danske herrelands­hold i håndbold mange års forbandels­e og vandt for første gang en stor titel

- ALLAN LYKKE redaktione­n@ eb.dk

– Finn Stilling, mangeårig håndboldsk­ribent på Ekstra Bladet: Du fulgte selvfølgel­ig også EM- turneringe­n i Norge i 2008, hvor Danmark løb med titlen. Trods alt overrasken­de, selvom træner Ulrik Wilbek kålhøgent på forhånd havde sagt, at ’ vi går efter at vinde’?

– Ja, det var en træner med selvtillid­en i orden efter sine år inden for damehåndbo­lden.

– Det var noget helt nyt inden for herrerne, at der kom en træner med guld- drømme. Men det viste sig jo, at han havde noget at have det i.

– Holdet lagde ellers dårligt ud med at tabe til Norge ...

– Det fik de lynhurtigt rystet af sig.

– Og så vandt de kæmpestort i de fleste af de resterende kampe.

– Ja, de slog blandt andet Kroatien med 10 mål i mellemrund­en. Dem slog de så igen i finalen ...

– Rigtigt, men den vandt de også temmelig overbevise­nde, gjorde de ikke?

Danmark havde et superhold, og så havde de i Kasper Hvidt, datidens Landin, en målmand, der stod med en redningspr­ocent omkring de 40

– Knap så stort dog. 24-20.

– Okay, det var tilstrække­ligt. – Danmark havde et superhold, og så havde de i Kasper Hvidt, datidens Landin, en målmand, der stod med en redningspr­ocent omkring de 40 over hele turneringe­n, helt uhørt dengang.

– Og så var der en kanonskytt­e i Lasse Boesen, der fyrede det ene missil afsted efter det andet?

– Han var lidt en atypisk spiller. ❘kke altid med fra starten, men når lokummet brændte, kom han på banen, og så kunne han hamre bolden ind, nærmest efter behag.

– Det var den første danske finale siden sølvmedalj­en ved VM i Sverige i 1967?

– Det var det. De manglende finaler red herrehåndb­olden som en mare i mange år, hvor damerne løb med opmærksomh­eden. Men så kom Wilbek. Nu skulle det være.

– Ja, 2008 blev indledning­en til et langvarigt triumftog?

– Ja, en kæmpe- æra begyndte, og den kan vare mange år. Vi har masser af unge talenter. Havde du spurgt om EM- finalen i fodbold i

’ 92, så ville jeg nok kunne huske lidt mere

– Vi kom dårligt fra start i finalen. Var bagud med 4- 0, og der gik syv- otte minutter, inden vi scorede det første mål?

– Det kan jeg helt ærligt ikke huske. Men jeg har jo også været med til en hel del slutrunder. Havde du spurgt om □M- finalen i fodbold i ’ 92, så ville jeg nok kunne huske lidt mere om den kamp.

 ?? ?? Ekstra Bladets forside var ganske særlig mandag 28. januar 2008. Den hang nemlig sammen med bagsiden. En effekt, der kun meget, meget sjældent tages i brug.
Ekstra Bladets forside var ganske særlig mandag 28. januar 2008. Den hang nemlig sammen med bagsiden. En effekt, der kun meget, meget sjældent tages i brug.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark