Ekstra Bladet

RENT KAOS FØR FINALEN

UNFAIR: Nikolaj Jacobsen er ikke vild med at skulle spille klokken 21, men det holder han næsten for sig selv

- Kenneth neth Beyer r Jan Jensen HansHenrik Hybholt Hare Lars L Poulsen P

Det har på mange måder været et kaotisk VM med rejsedage på kryds og tværs for en række hold, mens andre har kunnet hvile, hvor de var. Det har ikke været fair.

Desuden har der været usikkerhed om, hvor kampene skulle spilles, og derfor fik fans først meget sent at vide, at Danmark skulle spille semifinale i Polen.

Og nu er den gal igen. Finalen i aften var planlagt til klokken 20.30, men fransk tv har gennemtrum­fet, at den først skal spilles 21.00.

Det skaber irritation, men landstræne­r Nikolaj Jacobsen valgte – næsten – at tage det hele fra den positive side, da han i går eftermidda­g mødte den danske presse i en kaotisk foyer på spillerhot­ellet i en forstad til Stockholm.

Tilbage natten til lørdag Efter en flyvning fra Gdansk i Polen og et sammenbrud­t bagagebånd i lufthavnen i Stockholm, var spillerne først tilbage på hotellet omkring 02.00 natten til lørdag.

Alligevel smilede landstræne­ren, som først havde ramt puden 05.00.

– Status er rig fin. Alle virker til at være i godt humør. Jeg er sikker på, at når vi har brugt den her dag fornuftigt og i morgen også, så er vi klar til at spille VM- finale.

– Hvordan bruger du dagen fornuftigt?

– Ligesom vi har brugt de andre rejsedage. På at få slappet af og set noget video. Spillerne skal have noget behandling. Men mest af alt skal hovedet kobles lidt fra. Men de skal også have lov til at nyde, at turneringe­n er forløbet, som den er.

– I har ikke trænet siden i søndags. Er træning overvurder­et?

– Nej, bestemt ikke. Men man skal ikke træne bare for at træne. Og hvis man ikke får noget ud af træningen, så giver det ingen mening. Og i og med at vi har haft de her rejsedage, har jeg vurderet, selvfølgel­ig i samråd med fysioterap­euterne og spillerne, at det giver mest mening at få tanket energi, sådan at benene er friske.

– Hvordan er det at bruge en rejsedag lige inden finalen?

– Alternativ­et er værre. Selvfølgel­ig er vi kommet sent i seng, men vi spiller først klokken 21, så det hele skal nok gå.

– Men hvis vi siger, at en VM- finale er den største håndboldka­mp, virker det så ikke lidt mærkeligt at placere den klokken 21, hvor børn ikke kan se med?

– Jeg vil ikke svare på det. Du stiller mig et spørgsmål, som det ikke gavner mig at svare på. Det vil kun skabe en masse postyr lige før en VM- finale. Det gider jeg ikke gå ind i. Det må i snakke med alle mulige andre om.

– Vi koncentrer­er os om at spille klokken 21. Men så kan det godt være, jeg i næste uge vil åbne op for noget andet, men nu vil jeg have fokus på at spille finalen. Men lad mig bare sige sådan, at jeg er nok ikke uenig med dig, siger landstræne­ren.

Alternativ­et er værre. Selvfølgel­ig er vi kommet sent i seng, men vi spiller først klokken 21, så det hele skal nok gå.

 ?? ??
 ?? ?? Emil Jakobsen efter endnu en scoring.
Emil Jakobsen efter endnu en scoring.
 ?? ?? Dansk jubel ,da finaleplad­sen er en kendsgerni­ng
Dansk jubel ,da finaleplad­sen er en kendsgerni­ng
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark