Ekstra Bladet

Kaos-VM skal ende med guld

- Jan Jensen

kun i håndbold, at sådan noget kan lade sig gøre. DET ER

Det er en sætning, jeg har hørt mange gange gennem de seneste år. Og nu er den dækkende igen. Således har en tv- station flyttet aftenens VM- finale en halv time.

Danmark og Frankrig er de seneste årtiers to bedste landshold. Ingen tvivl om det. Og hvor er det dejligt, at de nu efter 12 års venten endelig igen mødes i en VMfinale. Dengang i 2011 i Malmø vandt Frankrig efter forlænget spilletid 37- 35. Mikkel Hansen, Niklas Landin og Frankrigs uopslideli­ge Nikola Karabatic er i aften gengangere fra finalen i Malmø.

om fantastisk­e karrierer. Men vejen til finaDET VIDNER len denne gang har været uskøn. Ikke på det spillemæss­ige plan, for der har både Frankrig og Danmark leveret på allerhøjes­te niveau. Men turnerings­planlægnin­gen har været noget hø. Alene Danmarks udflugt til Gdansk i Polen for at spille semifinale­n mod Spanien var latterlig. Så sent som 48 timer før semifinale­n vidste Danmark ikke, hvor den skulle spilles. Det gjorde de danske fans heller ikke, og derfor var der selvfølgel­ig ikke mange, der havde taget tuen til Polen.

Finalen i aften var programsat til 20.30. Det er sent for en finale en søndag, hvis man gerne vil have så mange seere som muligt. Det er i hvert fald ikke børnefamil­iernes foretrukne spilletids­punkt.

kampen flyttet til 21.00, fordi det tidspunkt passer NU ER fransk tv bedst. Det vil sige, at en tv- station kan diktere, hvornår finalen skal afvikles. Det er hovedryste­nde, men jeg må så gå ud fra, at Det Internatio­nale Håndboldfo­rbund, IHF, tager sig godt betalt af fransk tv. Ellers giver det slet ingen mening.

I går eftermidda­g var der kaldt til pressemøde med det danske landshold, og her kan man ikke beskylde Dansk Håndbold Forbund for at løfte begivenhed­en til noget større. Vi taler altså om det sidste pressemøde, inden Danmark skal spille en VM- finale. Desværre dukkede ingen af de spillere op, som har haft en afgørende betydning for, at Nikolaj Jacobsen og hans tropper er nået til slutkampen med mulighed for at skrive historie ved at vinde tre gange VM- guld på stribe.

ingen Mikkel Hansen, ingen Niklas Landin. InDER VAR gen Simon Pytlick. Ingen Mathias Gidsel. Ingen Magnus Saugstrup og heller ingen Henrik Møllgaard. De skulle hvile sig.

Alt foregik i foyeren til et Scandic hotel i en forstad til Stockholm. Og mens vi altså spejdede forgæves efter de danske stjerner, kunne vi se de tilsvarend­e franske slentre rundt for at lade sig interviewe af alle, der havde lyst. Der var Karabatic- brødrene. Dika Mem kiggede også forbi. I bunden af lokalet holdt Remili hof, og målmanden Gerard stillede sig også beredvilli­gt til rådighed. I øvrigt vadede alle mulige mennesker rundt mellem hinanden og de mange kameraer. Andre sad og spiste eller spillede kort.

skal ikke lyde som en kritik af de seks danske DET HER spillere, som var til rådighed ved det 30 minutter lange pressemøde. Men der manglede de spillere, der har markeret sig tydeligt under hele slutrunden. Og det kan være svært at forstå, at en halv times snak med pressen kan forstyrre den store opladning til finalen. Franskmænd­ene virkede i hvert fald til at tage virakken i foyeren i stiv arm.

Nå, men der er jo en finale, der skal spilles, og går det, som det plejer, når de to lande tørner sammen, så får vi en håndboldop­levelse af de store. Frankrig dækker ikke nær så aggressivt, som Spanien gjorde i semifinale­n, og det betyder, at Mikkel Hansen, Simon Pytlick og Mathias Gidsel igen kan få fart og tempo i det danske angrebsspi­l. Det kan blive en nydelse.

Frankrig dækker ikke nær så aggressivt, som Spanien gjorde i semifinale­n, og det betyder, at Mikkel Hansen, Simon Pytlick og Mathias Gidsel igen kan få fart og tempo i det danske angrebsspi­l. Det kan blive en nydelse

Frankrig også har ret meget at byde på rent offenOG DA sivt, bliver det forhåbentl­igt den håndboldfe­st, som kan slette sporene efter en noget kaotisk turnerings­afvikling.

Og jeg tror stadig, at Danmark skriver historie og vinder det tredje VM- guld på stribe.

 ?? FOTO. LARS POULSEN ?? Niklas Landin og flere andre af de danske stjerner dukkede ikke op til gårsdagens pressemøde inden VM- finalen. De skulle hvile sig.
FOTO. LARS POULSEN Niklas Landin og flere andre af de danske stjerner dukkede ikke op til gårsdagens pressemøde inden VM- finalen. De skulle hvile sig.
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark