Ekstra Bladet

DERFOR VALGTE JEG HOLGER

RUNE RULES: Stjernetræ­neren Patrick Mouratoglo­u blev en del af Holger Runes team, fordi han tror fuldt og fast på, at danskeren kan blive verdens nummer et

- CARL EMIL NIELSEN THOMAS N. ANDERSEN Det er også vigtigt for spilleren, at hans træner ser ham som den bedste. Det er tilfældet med Holger.

Holger Rune var en ombejlet herre i Melbourne under Australian Open.

Men der var én i tenniskome­tens team, der overgik ham i popularite­t.

Navnet er Patrick Mouratoglo­u.

Under Holger Runes træninger på anlægget på Melbourne Park var det ikke unormalt at høre tilråb som ’ Patrick, we love you,’ og ’ Can I get a picture, Patrick?’

Og det er der ikke noget underligt i – Patrick Mouratoglo­u – eller ’ The Coach’, som han bliver kaldt – er nemlig lidt af en superstjer­ne i tennisverd­enen.

Der er bare en helt særlig aura omkring den solbrune franskmand, der tidligere i karrieren har trænet kæmpenavne som Serena Williams, Simona Halep, Coco Gauff og Stefanos Tsitsipas.

Stoler på Holger

Patrick Mouratoglo­u blev ’ arbejdsløs’, da rumænske Simona Halep blev suspendere­t efter at have testet positiv i en dopingprøv­e under US Open sidste år.

Nu har ’ The Coach’ kastet sin kærlighed på Holger Rune.

Efter at have vundet 10

Grand Slams med Serena Williams, kender alt han til, hvad en tennisspil­ler skal have for at nå til tops.

Og det er netop én af årsagerne til, at han valgte at indgå et samarbejde med den unge dansker.

– Det er en stor beslutning at indlede et samarbejde med en spiller. Jeg er nødt til at stole 100 procent på ham eller hende.

– Det er nøglen for mig, fordi det skaber den største motivation og entusiasme i mig selv, og det er en betingelse for mig, for at jeg kan yde mit bedste, siger Patrick Mouratoglo­u til Ekstra Bladet.

Den franske træner uddyber:

– Det er også vigtigt for spilleren, at hans træner ser ham som den bedste. Det er tilfældet med Holger.

– Selv om han er ung og har masser af plads til forbedring­er, og selv om jeg respektere­r den utrolige æra, som han spiller i og stadig har to af verdens bedste spillere, så tror jeg på, han kan slå dem, vinde de største trofæer i verden og blive nummer et, lyder det fra Patrick Mouratoglo­u.

Verdensber­ømt akademi

Patrick Mouratoglo­u har været med på holdet omkring den 19- årige dansker siden midten af oktober i fjor, men det er endnu uvist, hvor længe han bliver på holdet omkring Rune

Rune har dog længe været tilknyttet franskmand­ens verdensber­ømte tennisakad­emi, og derfor kender parterne hinanden godt.

Trods en livslang passion for tennis blev Patrick Mouratoglo­u blev aldrig selv profession­el tennisspil­er.

Men kærlighede­n til spillet forsvandt ikke af den grund.

I stedet stiftede han i 1996 Mouratoglo­u- akademiet, der gennem tiden blandt andet har opfostret stjerner som Coco Gauff, Stefanos Tsitsipas, Alexei Popyrin og Fruhvirtov­a- søstrene.

I år 2000 startede han som træner – og i 2012 startede karrierens mest succesfuld­e samarbejde med Serena Williams, der taler helt for sig selv.

Forskellig fra Serena

Den franske træner er ikke bange for at sammenlign­e sit samarbejde med Serena Williams og Holger Rune.

– Jobbet som tennistræn­er er det samme. Man skal hjælpe spilleren til at udnytte sine kvaliteter, så man bliver bedre. Det er dog forskellig­t med Serena og Holger, fordi de har meget forskellig­e personligh­eder og forskellig­e kvaliteter at udvikle.

– Derudover havde Serena allerede vundet 13 Grand Slams og kendte sig selv utrolig godt, da hun startede hos mig. Holger har mange flere ting at lære om sig selv og sine styrker, men han er utrolig hurtig til at lære.

– Jeg tror fuldt og fast på ham, siger Patrick Mouratoglo­u.

 ?? FOTO: MOURATOGLO­U TENNIS ACADEMY ?? På rette vej
Træner Patrick Mouratoglo­u i selskab med Holger Rune. De to fået et fortrinlig­t samarbejde i gang
FOTO: MOURATOGLO­U TENNIS ACADEMY På rette vej Træner Patrick Mouratoglo­u i selskab med Holger Rune. De to fået et fortrinlig­t samarbejde i gang
 ?? FOTO: KIM KYUNG- HOON/ RITZAU ?? Patrick Mouratoglo­u var i 10 år træner for verdensstj­ernen Serena Williams.
SCANPIX
FOTO: KIM KYUNG- HOON/ RITZAU Patrick Mouratoglo­u var i 10 år træner for verdensstj­ernen Serena Williams. SCANPIX
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark