Ekstra Bladet

Hvad er problemet?

En 60- årig mand blev i går fremstille­t i grundlovsf­orhør for at have bortført sit nyfødte barnebarn fra Slagelse Sygehus

- PER RASMUSSEN AMALIE A. ERIKSEN

En 60- årig bedstefar fremstod rolig og fattet, da han i går formiddag blev fremstille­t i grundlovsf­orhør for at have bortført sit blot få timer gamle barnebarn.

Mandens fremtoning stod i skærende kontrast til de følelser, han fik tidligt lørdag aften, da han fandt ud af, at den lille nyfødte pige skulle tvangsfjer­nes ved fødslen.

Sådan forklarede han via en arabisk tolk, da en dommer skulle tage stilling til, hvorvidt han skulle varetægtsf­ængsles eller ej. Bedstefare­n nægtede sig skyldig, men erkendte de faktiske omstændigh­eder.

– Jeg er bedstefar, og det er mit barnebarn. Hvad er problemet i, at jeg tager pigen, spurgte manden.

Vidste ikke til noget

Undergrund­lovs forhøret hævdede den 60- årige mand, at han ikke vidste, at barnet skulle tvangsfjer­nes ved fødslen.

Ifølge den 30- årige nybagte mors forklaring til politiet blev hendes far rød i hovedet og frustreret, da han fandt ud af, at babyen skulle overdrages til myndighede­rne med det samme.

I panik tog han derfor spædbarnet og pakkede hende ned i den taske med babytøj og dyne, som han selv havde taget med til Slagelse Sygehus.

’ Jeg går nu, og hvis nogen spørger, ved I ikke hvorhen,’ skulle manden have sagt til den nybagte mor, kort inden han forlod fødeafdeli­ngen.

Han nægter, som sigtelsen ellers lyder på, at der skulle have været nogen former for planlægnin­g bag bortførels­en.

Han forklarede, at mens bedstemore­n, som også blev anholdt for medvirken til bortførels­en, var ude for at bede, tog han sit barnebarn for øjnene af den nybagte mor.

– Først så jeg barnet, og så fik jeg at vide, at nogle ville tage hende. Jeg vidste ikke, hvem det var, så jeg tog barnet og gik ud, forklarede bedstefare­n.

Kørte rundt i tre timer

Manden fortalte, at han efterfølge­nde satte sig ned i sin mørkeblå varevogn på parkerings­pladsen sammen med den nyfødte pige. Her sad de i et stykke tid, inden han startede motoren.

Han endte med at køre rundt i tre timer, inden han blev anholdt og lagt i håndjern kl. 21.20 lørdag aften.

Med det samme rekvirered­e politiet en ambulance, der kunne tilse den nyfødte pige.

Seniorankl­ager ved Sydsjællan­ds og Lolland- Falsters Politi Lotte Nielsen krævede bedstefare­n varetægtsf­ængslet i fire uger. Men dommeren kunne ikke lægge til grund, at bedstefare­n kunne påvirke efterforsk­ningen.

– Intet tyder på, at det var planlagt. Men det er en alvorlig forbrydels­e, og når man ser på strafudmål­ingen, ligger den på måneder, sagde dommeren, inden han lod den 60-årige mand gå.

Jeg går nu, og hvis nogen spørger, ved I ikke hvorhen

 ?? FOTO: PER RASMUSSEN ?? Den nybagte mor var mødt i retten for at høre sin fars forklaring på, hvorfor han tog hendes nyfødte pige fra sygehuset i Slagelse.
FOTO: PER RASMUSSEN Den nybagte mor var mødt i retten for at høre sin fars forklaring på, hvorfor han tog hendes nyfødte pige fra sygehuset i Slagelse.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark