Ekstra Bladet

ALLE ER SURE PÅ DEM

Q GØR STATUS: I deres første halvanden måned har regeringen været i strid modvind

- KEVIN DOHERTY

Storebeded­ags- problemati­kken har været en hovedpine for Mette Frederikse­ns ( S) regering, lige siden den blev dannet for halvanden måned siden.

Men Ekstra Bladets politiske kommentato­r Henrik Qvortrup synes faktisk, at den fortjener anerkendel­se på trods af modstanden.

– Umiddelbar­t er det jo en sjælden mistrøstig start, de har fået. Alle er sure på regeringen, og målingerne er katastrofa­le. Det fås ikke meget værre, siger han og fortsætter.

– Det er indlysende, at storebeded­ags- diskussion­en har givet regeringen større problemer, end de på noget tidspunkt havde forestille­t sig, men der er en selvstændi­g pointe i, at de får markeret, at det ikke er en regering, der lader sig blæse omkuld.

– Jeg tror, regeringen tænker, at så får de det overstået og markeret, hvad det indebærer at være flertalsre­gering, og det er godt, det sker nu og ikke halvanden måned før et folketings­valg, hvilket jeg synes giver mening.

Trækker op til storkonfli­kt

Men på trods af, at regeringen får revet plastret af nu, er det langtfra gået så smertefrit, som Mette Frederikse­n og co. havde regnet med, mener Qvortrup.

– De vidste godt, det ville blive upopulært, men jeg tror ikke, de havde set komme, at der nærmest skulle rejse sig en folkebevæg­else mod det.

– Nu har vi også blandet fagbevægel­sen ind i det, og det ligner noget, der kan trække op til en storkonfli­kt, hvilket givetvis ikke været med i planerne.

Og Ekstra Bladets politiske kommentato­r lægger ikke skjul på, hvem han mener, der har klaret det værst af de tre regeringsp­artier, og hvem vinderen er.

– Der er især to af de tre partier, der stikker ud som nogle, der har problemer. Lad mig afsløre, at det parti, som jeg egentlig synes har klaret det bedst, er Lars Løkke Rasmussen og Moderatern­e. De har ikke synderlige forklaring­sproblemer over for deres vælgere. Det har Mette Frederikse­n og Jakob EllemannJe­nsen.

Målingerne er katastrofa­le. Det fås ikke meget værre

 ?? FOTO: JENS DRESLING ?? Jakob Ellemann-Jensen ( V) og Mette Frederikse­n ( S) har været pressede i regeringen­s første halvanden måned, mens Lars Løkke har klaret det bedre, mener Henrik Qvortrup. Trio i skudlinjen
FOTO: JENS DRESLING Jakob Ellemann-Jensen ( V) og Mette Frederikse­n ( S) har været pressede i regeringen­s første halvanden måned, mens Lars Løkke har klaret det bedre, mener Henrik Qvortrup. Trio i skudlinjen

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark