Ekstra Bladet

NY LANGDISTAN­CERUTE FRA KØBENHAVNS LUFTHAVN

Københavns Lufthavn får endnu en langdistan­cerute i 2023. Denne gang til Abu Dhabi i De Forenede Arabiske Emirater

- EMIL RÜTZOU

Udvidelser­ne af Københavns Lufthavns langdistan­cenetværk har været markante efter to hårde år med coronanedl­ukninger. Først nye direkte ruter til New York med SAS, derefter nye direkte ruter til Delhi med Air ❘ndia og nu melder □tihad sig også på banen med en direkte rute mellem København og Abu Dhabi.

Det skriver Københavns Lufthavn i en pressemedd­elelse.

1. oktober i år lander □tihads første Boeing 787 Dreamliner 07.20 i København, og det bliver startskudd­et på fire ugentlige flyvninger mellem de to lufthavne.

– Den kommende rute til Abu Dhabi vil give danskerne og sydsvenske­re endnu flere muligheder for at rejse langt på ferie og forretning. Det styrker CPH som internatio­nal lufthavn, siger Peter Krogsgaard, kommerciel direktør i Københavns Lufthavn, og fortsætter:

– Med foreløbigt fire nye interkonti­nentale ruter annonceret i 2023, er året kommet rigtig godt i gang.

Glæde i Emiraterne

Det er ikke kun i den danske ende, at der er glæde over den nye langdistan­cerute, også Antonoaldo Neves, administre­rende direktør for □tihad Airways, glæder sig til at byde danskerne velkommen til Abu Dhabi.

– Vi er begejstred­e for at begynde flyvninger til Danmark med vores kommende fire ugentlige afgange til og fra København. Det vil give rejsende flere feriemulig­heder og nem adgang til Abu Dhabi og □tihads globale rutenetvær­k, siger han og tilføjer:

– Vores nye fly vil lette fra vintersæso­nen - det perfekte tidspunkt for de rejsende til at undslippe kulden og nyde Abu Dhabis smukke strande, underholdn­ing i verdenskla­sse og rige kulturelle arv.

De Forenede Arabiske □mirater er et af verdens største knudepunkt­er for interkonti­nentale flyvninger. Samtidig er □tihad Airways et af de største flyselskab­er i regionen og råder over omkring 100 fly, der betjener selskabets cirka 130 destinatio­ner.

– Udover at være et knudepunkt for □tihads rutenetvær­k, er Abu Dhabi med dens 1,5 millioner indbyggere også et vigtigt handelscen­trum og en spændende destinatio­n, fortæller Peter Krogsgaard.

□tihad flyver i første omgang i vinterprog­rammet fra oktober 2023 til marts 2024. Afgangen fra København bliver klokken 10: 10 på de fire planlagte afgangsdag­e.

 ?? FOTO: ETIHAD PR ?? Boeing 787 er et af det mest populære fly i verden.
FOTO: ETIHAD PR Boeing 787 er et af det mest populære fly i verden.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark