Ekstra Bladet

POLITIENHE­D OPLØSES EFTER DØDSFALD

FYRET: Politichef­en i Memphis har besluttet at lukke en særlig politienhe­d i byen efter den meget voldsomme anholdelse af nu afdøde Tyre Nichols

-

En særlig politienhe­d i Memphis, USA, som nogle af de betjente, der var en del af den meget voldsomme anholdelse af den nu afdøde Tyre Nichols, tilhørte, er blevet opløst.

Det oplyser politiet i Memphis i den amerikansk­e delstat Tennessee. Enheden hedder Scorpion. Beslutning­en er truffet, efter at politichef­en har talt med Nichols’ familie, ledere i lokalsamfu­ndet og andre betjente.

Den 29- årige Tyre Nichols døde tre dage efter anholdelse­n, der fandt sted 7. januar.

Fredag blev videoer af anholdelse­n offentligg­jort, og de viste, at der havde været tale om en ganske voldsom anholdelse, hvor betjentene både havde sparket og slået Nichols.

De fem betjente, der var involveret i den grove behandling af Nichols, er alle blevet sigtet for drab, overfald, bortførels­e og flere andre ting.

De er alle blevet fyret.

Vores gader!

Enheden Scorpion, der er en forkortels­en for ’ Street Crimes Operation to Restore Peace in our Neighborho­ods’, blev dannet i oktober i 2021. Dens primære opgave var at koncentrer­e sig om områder, hvor der foregår meget kriminalit­et.

Kritikere har sagt, at specialise­rede enheder af den slags kan være mere tilbøjelig­e til at gøre brug af voldelige metoder.

Offentligg­ørelsen af videoen fredag udløste demonstrat­ioner i Memphis og andre amerikansk­e byer.

Nichols’ familie og USA’s præsident, Joe Biden, har opfordret til, at demonstrat­ionerne blev afviklet fredeligt.

Lørdag blev der demonstrer­et i Memphis. Her råbte demonstran­terne blandt andet: ’ Hvis gader? Vores gader!’

Der var flere ved demonstrat­ionen, der højlydt viste deres glæde, da det stod klart, at politienhe­den Scorpion ville blive opløst.

De fem betjente, der var involveret i den grove behandling af Nichols, er alle blevet sigtet for drab

 ?? FOTO: RITZAU SCANPIX ?? Ballade
Da en video af anholdelse­n af 29årige Tyre Nichols fra Memphis i fredags blev offentligg­jort, udbrød der demonstrat­ioner i Memphis og flere andre amerikansk­e byer.
FOTO: RITZAU SCANPIX Ballade Da en video af anholdelse­n af 29årige Tyre Nichols fra Memphis i fredags blev offentligg­jort, udbrød der demonstrat­ioner i Memphis og flere andre amerikansk­e byer.
 ?? FOTO: RITZAU SCANPIX ?? 29- årige Tyre Nichols døde på et hospital 10. januar – tre dage efter sin anholdelse i Memphis i USA.
FOTO: RITZAU SCANPIX 29- årige Tyre Nichols døde på et hospital 10. januar – tre dage efter sin anholdelse i Memphis i USA.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark