Ekstra Bladet

BØDEREGN BØR UNDERSØGES

- Asger Juhl

MYNDIGHEDE­RNE BURDE arbejde for os borgere. Her kommer et eksempel på, at det nogle gange ikke er tilfældet.

I sommer opsatte færdselspo­litiet en fartkontro­l på Holbækmoto­rvejen, mens der var Roskilde Festival i nærheden. Betjentene havde nedsat fartgrænse­n til 80 kilometer i timen på grund af de mange festivalgæ­ster, og fotovognen knipsede automatisk alle, der kørte for stærkt.

Kameraet kom på overarbejd­e. 5000 bilister gik i fotofælden på en enkelt uge og fik efterfølge­nde en bøde tilsendt. Politiet var selv overrasket over det høje antal bøder.

EN FARTBØDE er på minimum 1200 kroner og kan ende på mere end 15.000 kroner. Dermed har politiet på en uge kradset mere end 6 millioner kroner ind på den lille motorvejss­trækning. Muligvis er det samlede beløb meget større, og langt de fleste bilister har med al sandsynlig­hed betalt uden at lave ballade.

EN ENKELT bilist nægtede at betale bøden. Ekstra Bladet har beskrevet, hvordan Christian Elgaard gik i retten, fordi han ikke mente, at der var skiltet ordentligt på strækninge­n. Han fremlagde videodokum­entation for sin påstand om, at der både stod skilte med 80 km/ t. og 110 km/ t. på strækninge­n, hvor der blev udskrevet 5000 bøder.

Og han fik ret. Byretten annullered­e fartbøden.

DERMED ER DET jo nærliggend­e at mene, at alle de andre bilister også skulle have annulleret deres fartbøder. For skiltninge­n må jo have været den samme for alle. Men politiet nægter at trække bøderne tilbage.

EKSTRA BLADET opfordrer til, at politiet straks iværksætte­r en undersøgel­se af, om de 5000 bilister skal have deres penge tilbage – sammen med en undskyldni­ng. Selv om politiet ifølge loven ikke er forpligtet til at undersøge sagen, bør de gøre det alligevel.

Alt for ofte forsøger offentlige instanser at dække over deres fejl. Man ser det ikke kun hos politiet. De offentlige myndighede­r arbejder for os borgere, og de bør af alle kræfter forsøge at gøre det godt igen, når de jokker i citronmåne­n. Det er tilgivelig­t at lave fejl, men utilgiveli­gt at dække over dem.

EKSTRA BLADET har desværre ikke ubetinget tillid til myndighede­rnes gode hensigter. Derfor kan man skrive til Ekstra Bladets nyhedsjæge­r Lasse Egeris, hvis man har tip om denne eller andre lignende sager. Han kan kontaktes på mailadress­en lasse.egeris@ eb.dk.

Det er tilgivelig­t at lave fejl, men utilgiveli­gt at dække over dem

 ?? FOTO: RITZAU SCANPIX ?? I sommer opsatte færdselspo­litiet denne fartkontro­l på Holbækmoto­rvejen. Fotovognen knipsede 5000 bilister, fordi skiltninge­n havde alvorlige mangler.
FOTO: RITZAU SCANPIX I sommer opsatte færdselspo­litiet denne fartkontro­l på Holbækmoto­rvejen. Fotovognen knipsede 5000 bilister, fordi skiltninge­n havde alvorlige mangler.
 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark