Ekstra Bladet

DANMARK SKRIVER VM- HISTORIE

Danmark vinder VM i håndbold for tredje gang i træk efter nervepirre­nde kamp mod de franske stjerner

- Kenneth neth Beyer r Jan Jensen HansHenrik Hybholt Hare Lars Poulsen

Den er hjemme!

For tredje gang i træk er Danmark verdensmes­ter i herrehåndb­old.

Og dermed et kæmpe aftryk i historiebø­gerne for Nikolaj Jacobsens ubesejrede tropper, der søndag aften i en gyser formåede at knække de franske OLguldvind­ere med 34- 29.

Aldrig før har det samme landshold præsteret dette på herresiden.

Men nøj hvor det holdt hårdt. Efter en fuldstændi­g fantastisk start på kampen, hvor Danmark en overgang førte med fem mål, arbejdede franskmænd­ene sig tilbage i opgøret, og den danske føring var barberet ned til bare et enkelt mål ved pausen.

Stærkest de første 30 minutter stod Simon Pytlick. Den 22- årige begavelse fra GOG bankede løs, buldrede ind i de franske blokeringe­r og lignede en mand, der havde stået i netop VM- finalen fire gange før.

Det havde Mikkel Hansen, men megastjern­en var anderledes passiv. I hvert fald i forhold til afslutning­er. Helt utradition­elt havde han ikke en eneste. Til gengæld viste han igen, at han er assist- mesteren over dem alle.

Igen og igen iscenesatt­e han sine kollegaer, havde et eminent overblik og var ene mand i stand til at fyre et temposkift­e af i én aflevering, så et ellers forrygende fransk forsvar blev taget på sengen.

Faktisk gik der 37 minutter, før han scorede. Vi er ikke sikre på, det nogensinde er sket før i hans karriere.

Danmark kom på 3- 0, og der gik næsten fem minutter, inden Frankrig kom på tavlen. Danmark blæste videre med sit uforlignel­ige angrebsspi­l, som Frankrig ikke kunne stille meget op for. I starten.

Det skulle komme

Men Danmark sad på alt de første ti minutter, og af de første ti afslutning­er blev der scoret på de ni. Vincent Gérard i målet var helt væk.

Men stille og roligt fik de olympiske mestre fat. Ironisk nok hang det sammen med, at stjernen over dem alle, Nikola Karabatic måtte ud og sidde. Hans skade, der har plaget ham under turneringe­n, syntes at genere ham for meget til at fortsætte.

Og så kom Frankrig i gang

Danmark nåede lige at føre med fem – 12- 7, inden Les Bleus satte gang i lokomotive­t.

Og den start, Niklas Landin, ellers havde kunnet prale flot med, blev forvandlet til et sandt skydetelt, mens franskmænd­ene åd sig ind i kampen.

Det hjalp heller ikke, at først Henrik Møllgaard og siden Emil Jakobsen trak to minutters- udvisining­er.

Danmark holdt længe et forspring på tre- fire mål, men det endte helt tæt op mod pausen, så danskerne ’ kun’ førte 16- 15 halvvejs.

Frankrig fik hurtigt udlignet efter pausen, men Danmark lod sig ikke kyse og gav igen, og det var vigtigt for alle – mest ham selv – da Mikkel Hansen scorede på straffe til 21- 18.

Men det var tæt. Det skal det bare være, når Danmark og Frankrig mødes. Danmark var ikke bagud på noget tidspunkt. Men forspringe­t var hele tiden på et enkelt eller to mål, og når Danmark havde muligheden for at komme på tre måls forspring, brændte de.

Og så kom Mads Mensah.

To gange i træk sendte han projektile­r afsted udefra, som Gérard slet ikke kunne gøre noget ved. Dér resterede der knap 11 minutter.

Og så Rasmus Lauge. Hvor pokker kom han fra? Han var haft mere modstand i sin karriere end de fleste, men søndag aften var der pludselig. Og da der resterede godt otte minutter bankede han sin syvende scoring ind til 29- 26. Det blev også til otte og ni, og Danmark kom igen foran med fire. Hvis hans bedste landskamp nogensinde var VM- semifinale­n i 2019 mod Frankrig, så er den næstbedste denne her finale.

Niklas Landin havde efter en pragtstart ingen stor aften, men så er det jo godt, at man har sin gamle holdkammer­at fra Oure siddende ude på bænken. Kevin Møller kom ind og pillede fuldstændi­g pynten af de franske skytter. Den danske triumf er i lige så høj grad hans fortjenest­e.

Og da Frankrig fik straffe med to minutter igen og skulle score, satte de Landin ind, og så tog han selvfølgel­ig den!

?? ??
 ?? ?? Nikolaj Jacobsen var en stolt mand efter finalesejr­en.
Nikolaj Jacobsen var en stolt mand efter finalesejr­en.
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ?? Gulddrenge­ne
Gulddrenge­ne Jublen ville ingen ende tage, da guldkonfet­tien regnede over det danske landshold efter VM-sejren.