Ekstra Bladet

ALLE GODE GANGE 10

TIL TOPS: Novak Djokovic besejrede Stefanos Tsitsipas i finalen ved Australian Open

-

Novak Djokovic vandt i går Australian Open for tiende gang. Det skete med en sejr i tre sæt over Stefanos Tsitsipas. Serberen er nu oppe på 22 grand slam- titler i tenniskarr­ieren.

I finalen i Melbourne vandt Djokovic 6- 3, 7- 6, 7- 6 over Tsitsipas efter tre timers spil.

Med den 22. grand slamtriumf tangerer Djokovic rivalen Rafael Nadal. De to har vundet flest grand slam- titler af alle i herresingl­e.

Med sejren er Djokovic samtidig sikker på at rykke op på førsteplad­sen på verdensran­glisten, når den opdateres mandag.

Generelt var der klassefors­kel på de to finalister, og Djokovic viste, at han stadig har masser af god tennis i sig endnu.

I første sæt gik der ikke lang tid, før 35- årige Djokovic satte sig eftertrykk­eligt på finalen mod sin 11 år yngre modspiller.

Djokovic brød sin modstander og kom foran 3- 1. Derefter så han sig ikke tilbage i det indledende sæt.

Generelt gav Djokovic ikke meget væk i egen serv, og han spillede med stor variation og præcision.

Billedet gentog sig i store dele af andet sæt, men der var også sprækker i den serbiske defensiv.

Tsitsipas tilspilled­e sig en sætbold i andet sæt, men den blev afværget af Djokovic. Det var i øvrigt den eneste breakbold i sættet, og den blev ikke udnyttet.

Grækeren spillede henholdend­e og passivt og ventede på, at Djokovic skulle lave en fejl. Men tværtimod diskede serberen op med et sublimt vinderslag med forhånden.

Uprovokere­de fejl

Kort efter skulle der tiebreak til at afgøre det tætte andet sæt, og det gik også Djokovics vej.

Tsitsipas kom bagud 1- 4, kæmpede sig tilbage på 4- 4, inden Djokovic vandt tre point i træk og kom foran 2- 0 i sæt.

Mens Djokovic holdt antallet af fejl på et minimum, var der alt for mange uprovokere­de fejl fra Tsitsipas.

I det første parti i tredje sæt fik Tsitsipas omsider brudt Djokovic, men symptomati­sk for kampen blev grækeren brudt tilbage med det samme.

Derfra fulgtes duellanter­ne pænt ad frem til stillingen 6- 6, inden det skulle afgøres i tiebreak, hvor Djokovic skruede yderligere op for tempo og kvalitet.

Djokovic kom foran 5- 0, og Tsitsipas lignede efterhånde­n en slagen mand, men fik kortvarigt fornyet håb med tre point i træk.

Det var dog ikke nok til at ryste Djokovic, som kort efter udnyttede sin tredje matchbold og jublende kunne fejre endnu en stor grand slam- triumf.

 ?? FOTO: HANNAH MCKAY/ RITZAU SCANPIX ?? For tiende gang i karrieren kan Novak Djokovic fejre sejren ved Australian Open. Rekord
FOTO: HANNAH MCKAY/ RITZAU SCANPIX For tiende gang i karrieren kan Novak Djokovic fejre sejren ved Australian Open. Rekord
 ?? FOTO: LOREN ELLIOT/ RITZAU SCANPIX ?? Tsitsipas kæmpede det bedste, han havde lært. Men lige meget hjalp det...
FOTO: LOREN ELLIOT/ RITZAU SCANPIX Tsitsipas kæmpede det bedste, han havde lært. Men lige meget hjalp det...

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark