Ekstra Bladet

FINGRENE FRA VORES PRIVILEGIE­R

FORSKEL PÅ FOLK: Midt i en krisetid, hvor danskerne skal ofre en fridag, har ingen af de tre regeringsp­artier planer om at kigge politikern­es privilegie­r efter i sømmene

- CECILIE GULDBERG BRIAN WEICHARDT

Vi skal hanke op i os selv. Vi mangler krisebevid­sthed.

Sådan lød budskabet i sidste uge fra udenrigsmi­nister Lars Løkke Rasmussen ( M) som reaktion på den massive modstand mod regeringen­s planer om at afskaffe store bededag.

Men hvordan har nogle af Danmarks mest magtfulde mennesker selv tænkt sig at gå forrest og udvise krisebevid­sthed? Og hvad vil de selv ofre af guldranded­e privilegie­r?

Tilsynelad­ende ingenting. Ekstra Bladet har forhørt sig hos Socialdemo­kratiet, Venstre og Moderatern­e, og her er der ingen planer om at ’ hanke op i sig selv’ og se eksempelvi­s politikere­s pensioner og vederlag efter i sømmene.

M: Arbejde en dag mere

Det må være nok, at de ligesom øvrige danskere også skal arbejde en dag mere, lyder budskabet fra Moderatern­e.

– Vi er jo også danskere. Vi kommer jo også til at afgive en bededag, når det nu bliver gennemført. Så derfor tænker jeg, at vi står last og brast med danskerne på det her punkt, siger Moderatern­es gruppeform­and, Henrik Frandsen.

– Men nu er I jo nok mere privileger­ede end de fleste danskere. Hvad med nogle af de privilegie­r, der medfølger som politiker eller minister?

– Nej, jeg tænker, at det her er et forslag, hvor man rammer bredt, og hvor alle afgiver en fridag. Det gør vi også i Folketinge­t, så det rammer jo folketings­medlemmer lige så hårdt som alle mulige andre, siger Henrik Frandsen.

V: Ingen kommentare­r

Heller ikke i Venstre er der planer om at kigge politikern­es privilegie­r efter i sømmene som led i ’ at hanke op i sig selv’ og ’ udvise krisebevid­sthed’.

– Det har vi ikke taget stilling til endnu, lyder det fra gruppeform­and Lars Christian Lilleholt.

– Hvornår gør I det?

– Det har jeg ingen kommentare­r til. Det har vi ikke taget stilling til.

– Men hvornår tager ling til det?

– Vi kigger på det. Det er en diskussion, som vi ... P. t. har jeg ingen kommentare­r.

S: Ikke en del af udspillet

Til et pressemøde i Finansmini­steriet om inflations­hjælp i går spurgte Ekstra Bladets fremmødte journalist ligeledes finansmini­ster Nicolai Wammen ( S), om han og de øvrige ministre er klar til at gå ned i løn eller afgive nogle privilegie­r midt i en krisetid.

– Ministres løn og efterveder­lag er ikke en del af vores inflations­udspil. Den slags tager vi i andre sammenhæng­e.

– Men du kan jo godt sige, om du er parat til at gå ned i løn, når nu krisen er så stor, som du siger, den er?

– Som sagt: Vi lægger finansieri­ng frem til at hjælpe nogle af dem, der er hårdest ramt af inflatione­n. Det er ikke noget, vi finansiere­r med ministerlø­nninger eller andet. Der har vi nogle andre forslag her. Yes, lød det afvisende fra Nicolai Wammen ( S).

Læs også lederen på bagsiden.

I stil

Vi kigger på det. Det er en diskussion, som vi ... P.t. har jeg ingen kommentare­r

 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark