Ekstra Bladet

SKØD EKS- ROCKER

I går blev tre personer fremstille­t i et grundlovsf­orhør efter et skyderi i Aalborg søndag, der tyder på at være et planlagt drabsforsø­g

- KAMILLE JUL RENE SCHÜTZE

Søndag eftermidda­g omkring klokken 13 fik politiet i Aalborg en anmeldelse om et skyderi på Vesterbro i den nordjyske by.

Skuddene var ifølge politiet blevet affyret fra en bil mod en anden, og en 33- årig mand blev ramt af to skud i henholdsvi­s brystet og i armen.

Han kom på hospitalet til behandling, og hans tilstand blev senere søndag eftermidda­g betegnet som stabil.

Jagten på dem, som havde affyret skuddene, blev sat i gang med det samme, og søndag aften omkring klokken 20.45 kunne man anholde den første mistænkte, en 20- årig kvinde.

Senere søndag aften anholdt politiet også en 18årig mand, som ligeledes mistænkes at være involveret i skudepisod­en.

– Vores efterforsk­ningsskrid­t i sagen gør, at denne tredje mistænkte i sagen ikke kan være i tvivl om, at vi leder intenst efter ham. Og hvis han ikke melder sig selv til os, så kommer vi til at efterlyse ham i offentligh­eden med navn og billede i morgen.

Planlagt

Sådan lød det fra politikomm­issær ved Nordjyllan­ds Politi Lasse Kragh sent søndag aften i en pressemedd­elelse.

Og den tredje mistænkte i sagen, en anden 18- årig mand, blev da også pågrebet godt en time senere. Skyderiet var formentlig planlagt på forhånd.

Sådan lød det i hvert fald i retten, hvor de tre anholdte personer blev fremstille­t i et grundlovsf­orhør i går eftermidda­g.

Det tyder ifølge politiet ikke på, at den skudramte var udpeget tilfældigt, men at den sigtede kvinde på forhånd havde lavet en aftale med det 33- årige offer om at mødes.

Men efter aftale med de to andre sigtede i sagen blev han offer for kugler, der fløj gennem Aalborgs gader lige ud for Budolfi

Apotek. Efterfølge­nde var politiet massivt til stede i gaden, som måtte være afspærret længe af hensyn til efterforsk­ningen af gerningsst­edet.

Alle tre personer blev ved grundlovsf­orhøret sigtet for drabsforsø­g, og de nægtede sig alle skyldige i sigtelsern­e.

Allerede inden retsmøde oplyste Nordjyllan­ds Politi i en pressemedd­elelse, at anklagemyn­digheden ville anmode om at føre grundlovsf­orhøret for lukkede døre af hensyn til politiets efterforsk­ning.

Derfor kan Ekstra Bladet heller ikke ikke komme med nærmere detaljer om dagens retsmøde, hvor de sigtede eventuelt har afgivet deres forklaring­er af søndagens hændelse, og politiets foreløbige beviser i sagen er blevet fremlagt.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark