Ekstra Bladet

’ HELT UBESKRIVEL­IGT’

Det har på alle måder været en overvælden­de dag for det danske håndboldla­ndshold. En debutant forstår nu, hvorfor de gamle holdkammer­ater ikke kunne beskrive følelsen

- KENNETH BEYER LAURITS HJORTKJÆR HENNINGSEN

Det er en lettere lamslået Lukas Jørgensen, der får stukket en mikrofon op i hovedet af Ekstra Bladets reporter på Københavns Rådhus. Han har netop været en tur ude på balkonen og modtaget de tusindvis af fremmødtes hyldest af den danske VM- triumf.

– De gamle spillere havde lovet mig, at jeg skulle se frem til det her øjeblik. Nu forstår jeg hvorfor. At træde ud på den balkon og mærke, hvor mange der hepper på os, det er helt ubeskrivel­igt, siger VM- debutanten.

– Har du lyst til bare at blive derude?

– Ja for søren. Jeg er lige ved at stille mig i kø igen, siger Lukas Jørgensen med et smil.

’ Vi er beærede’

Danmark vandt også håndbold- VM i 2021, men på grund af coronarest­riktioner var der ikke mulighed for at fejre triumfen på Rådhusplad­sen, som ellers er en stolt tradition.

For det nye danske stjernesku­d Simon Pytlick, der blev kåret til turneringe­ns bedste venstre back, har dagen været overvælden­de fra start.

– Jeg kan ikke pointere nok, hvor glad jeg er for, at danskerne gider at gøre det her. VI er beærede over, at de gider bakke os op på den her måde, og at de har gjort det i en måned. Det er bare fuldstændi­g fantastisk, når Simon Pytlick at få sagt, inden han skal over og have rådhuspand­ekager.

Mange afsavn

Mathias Gidsel er ét stort smil inde på rådhuset.

– Der har jo været medier og fans tæt på jer hele dagen. Hvordan har det været?

– Jeg tror, vi snart trænger til ikke at se på hinanden hver dag, siger Mathias Gidsel med et smil.

– Vi glæder os til at komme ud og spise sammen som gruppe og nyde hinanden. Den her januar har været virkelig hård, og der har været mange afsavn.

– Vi skal lige have fordøjet den her oplevelse, og så skal vi også lige kalde hinanden for verdensmes­tre for tredje gang i træk, siger Mathias Gidsel.

Efter middagen er der planer om at feste videre ud i natten.

– Vi er alle sammen glade og høje på energi over alt det, der er sket. Vi skal ud og hygge os og fejre os selv, så længe vi holder til det, siger Lukas Jørgensen.

 ?? FOTO: NILS MEILVANG ?? Overvældet
– Jeg kan ikke pointere nok, hvor glad jeg er for, at danskerne gider at gøre det her, siger Simon Pytlick om den massive fejring på Rådhusplad­sen.
FOTO: NILS MEILVANG Overvældet – Jeg kan ikke pointere nok, hvor glad jeg er for, at danskerne gider at gøre det her, siger Simon Pytlick om den massive fejring på Rådhusplad­sen.
 ?? FOTO: MADS CLAUS RASMUSSEN/ RITZAU SCANPIX ?? Mathias Gidsel var ét stort smil, da han og holdkammer­aterne i går blev fejret til – og for – den helt store guldmedalj­e.
FOTO: MADS CLAUS RASMUSSEN/ RITZAU SCANPIX Mathias Gidsel var ét stort smil, da han og holdkammer­aterne i går blev fejret til – og for – den helt store guldmedalj­e.
 ?? FOTO: NILS MEILVANG/ RITZAU SCANPIX ?? Lukas Jørgensen debuterede til årets VM. Her løfter han så pokalen på Rådhusplad­sen for første gang.
FOTO: NILS MEILVANG/ RITZAU SCANPIX Lukas Jørgensen debuterede til årets VM. Her løfter han så pokalen på Rådhusplad­sen for første gang.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark