Ekstra Bladet

DELANEY- HANDEL GIK I VASKEN

FC København forhandled­e om Thomas Delaney til det sidste, men var ikke villige til at lægge de nødvendige penge på bordet

- DANIEL NØJSEN FALLAH

Money, money, money.

Det var FC Københavnf­ansenes våde drøm at se Thomas Delaney tilbage i FCK nu.

Men som tyske medier allerede har beskrevet, er det i stedet Hoffenheim, der løber med den danske landsholds­spiller på en lejeaftale.

Men hvorfor endte det sådan? Ifølge Ekstra Bladets oplysninge­r handlede det først og fremmest om det åbenlyse – pengene. Desperate tyskere

For selvom den 31- årige midtbanesp­iller ser sig selv tilbage i sin hjerteklub, var det økonomien, der i sidste ende gjorde udfaldet. ’ Her kom FC København til kort.

Det skyldes ikke, at de danske mestre ikke havde pengene til eksempelvi­s at kunne tilbyde en lejeaftale, som Hoffenheim gjorde.

Det handlede i stedet om, hvad københavne­rne var villige til at smide på bordet.

Her var den tyske Bundesliga- klub nemlig klar til at lægge langt mere i posen for en spiller, som de desperat har brug for det næste halve år.

På nuværende tidspunkt kæmper Hoffenheim nemlig med at holde afstand til nedrykning­sstregen, hvor de i skrivende stund blot er tre point fra at være på den forkerte side.

Samtidig er tyskerne tyndt besatte på midtbanen, hvor profilen Grischa Prömel er langtidssk­adet, ligesom flere andre midtbanesp­illere også døjer med skadesprob­lemer.

Den situation står FC København ikke i.

De råder stadig over spillere som William Clem, Lukas Lerager og Marko Stamenic, ligesom også Rasmus Falk har gjort sig som defensiv midtbanesp­iller.

En lejeaftale var samtidig også fordelagti­g for Delaney, da det betyder, at han det næste halve år fortsat kommer til at beholde sin store Sevilla- løn, der ifølge Ekstra Bladets oplysninge­r ligger på små 20 millioner kroner om året efter skat.

Dermed ligger der ti gode millioner og venter på den danske stjerne frem mod sommer.

Linjen stadig varm

Som Ekstra Bladet løbende har berettet om de seneste måneder, har et køb af Thomas Delaney også været i spil i FCK.

Men her har Sevilla forlangt en sum på omkring 25 millioner – et beløb, FCK ikke har været villige til at betale. Samtidig ville danskeren også skulle tage til takke med en årsløn på omkring 12 millioner før skat i den danske hovedstad.

Og selvom det vil gøre ham lønførende, er det et langt lavere lønniveau i et land med et højt skattetryk.

Den 31- årige dansker har nemlig ikke været længe nok i udlandet til, at han kan komme på den fordelagti­ge forskerord­ning.

Men FCK-fansene skal ikke opgive håbet.

Ifølge Ekstra Bladets oplysninge­r har Delaneys skifte til Hoffenheim således ikke ændret på den varme linje mellem spilleren og FCK.

Til sommer er chancen der igen.

 ?? FOTO: LARS POULSEN ?? FCK var ikke den eneste klub, der bejlede til Thomas Delaneys gunst, og danskeren endte i sidste ende i Hoffenheim. Løverne kan forsøge sig igen til sommer. Trak det korte strå
FOTO: LARS POULSEN FCK var ikke den eneste klub, der bejlede til Thomas Delaneys gunst, og danskeren endte i sidste ende i Hoffenheim. Løverne kan forsøge sig igen til sommer. Trak det korte strå
 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark