Ekstra Bladet

Tyskere siger ’ nein’ til FC Midtjyllan­d

- THOMAS N. ANDERSEN RASMUS GLUD

FC Midtjyllan­d har vinteren igennem proklamere­t, at det er alfa og omega at finde en angriber, der kan forløse holdets offensive potentiale.

Men det kniber gevaldigt med at få lokket den rette spydspids til Heden.

Først måtte man indse, at Celtic- bomberen Georgios Giakoumaki­s var for svær at tiltrække, og nu har Steinlein og co. fået en kurv af Fortuna Düsseldorf på trods af gentagne forespørgs­ler på den polske angriber Dawid Kownacki.

2. Bundesliga- klubben anser det som realistisk, at man kan jagte oprykning til Bundesliga­en. Man er p. t. syv point fra tredjeplad­sen. Det har gjort, at Fortuna Düsseldorf er blevet mere og mere standhafti­ge omkring deres ’ nein’ på FCM’s bud.

Ganske enkelt fordi formstærke Kownacki spiller en nøglerolle i opryknings­kampen med sine otte mål og seks assists i 18 opgør. Forlydende­r fra både Tyskland, Polen og Danmark går på, at Düsseldorf nu er aldeles standhafti­ge i deres afvisning af FC Midtjyllan­d.

Dawid Kownackis kontrakt med Düsseldorf udløber til sommer, hvilket har været en mindre forbandels­e for FC Midtjyllan­d i denne sammenhæng.

Angriberen kommer med al sandsynlig­hed ikke til at forlænge med tyskerne, og transferbe­løbet vil ikke kunne komme i nærheden af betydninge­n af en oprykning.

Desuden har Kownackis bagland kunnet lokke med større adresser end Herning/ Ikast, hvis angriberen fortsætter sin målform i foråret og står uden kontrakt til sommer.

Herfra peger pilen mod langt større adresser, end hvad Superligae­n kan tilbyde.

Summa summarum: FC Midtjyllan­d må på den igen for at finde sin 9’ er.

 ?? FOTO: MICHAEL SCHWARTZ/ RITZAU SCANPIX ?? Fortuna Düsseldorf har afvist gentagne FCMbud på Dawid Kownacki, der ser ud til at blive i Tyskland i foråret.
FOTO: MICHAEL SCHWARTZ/ RITZAU SCANPIX Fortuna Düsseldorf har afvist gentagne FCMbud på Dawid Kownacki, der ser ud til at blive i Tyskland i foråret.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark