Ekstra Bladet

BRØNDBY HIVER DEN STORE TEGNEBOG FREM

Brøndby IF har købt Rasmus Lauritsen i Dinamo Zagreb for omkring 18,5 millioner kroner, og dermed er Andreas Maxsøs afløser på plads

- ANDERS LARSEN

Andreas Maxsøs afløser er allerede fundet.

Brøndby IF har nemlig hentet forsvarspr­ofilen Rasmus Lauritsen i Dinamo Zagreb. Forsvarssp­illeren har fået en kontrakt, der gælder frem til sommeren 2027.

Det skriver klubben på sin hjemmeside.

– Vi er meget glade for, at det er lykkedes at få Rasmus tilknyttet, da han er en forsvarssp­iller med et højt niveau, hvilket han senest har bevist på et stort internatio­nalt hold som Dinamo Zagreb. Rasmus kommer med erfaring fra en kompetitiv kultur, hvor forventnin­gerne og ambitioner­ne er store, siger Brøndbys fodbolddir­ektør, Carsten V. Jensen.

Som Ekstra Bladet allerede kunne fortælle lørdag aften, var de to klubber så enige om rammerne for aftalen, at Rasmus Lauritsen havde fået grønt lys til at forhandle sine personlige betingelse­r og rejse mod Danmark.

Den 26- årige forsvarssp­iller var ifølge Ekstra Bladets oplysninge­r til lægetjek på Vestegnen søndag aften.

’ Ydmyg og stolt’

Carsten V. Jensen har igen haft den store tegnebog fremme, og Brøndby betaler knap 18,5 millioner kroner, inklusive bonusser, for danskeren, der også selv glæder sig over skiftet.

– Jeg er utrolig glad for at skifte hertil. Det er en kæmpe klub, og jeg er ydmyg og stolt over at skulle

Det er en kæmpe klub, og jeg er ydmyg og stolt over at skulle repræsente­re Brøndby IF

repræsente­re Brøndby IF. På den korte bane handler det for mig om at lære mine nye holdkammer­ater at kende, og der vil den kommende træningsle­jr til Portugal være ideel for mig, da relationer­ne på og uden for banen er vigtige for at skabe succes.

– På den længere bane skifter jeg til Brøndby IF for at spille med i toppen af dansk fodbold og på sigt komme ud i Europa igen.

Rasmus Lauritsen har en fortid i FC Midtjyllan­d og Vejle Boldklub og har de seneste to sæsoner tørnet ud for Dinamo Zagreb, der er Kroatiens største klub.

Anden signing

I denne sæson har han dog ikke været blandt de foretrukne forsvarssp­illere i klubben, og han skal derfor jagte mere fast spilletid på den københavns­ke vestegn.

Lauritsen bliver Brøndbys anden vintersign­ing. Klubben hentede tidligere i januar nordmanden Håkon Evjen i AZ Alkmaar.

 ?? FOTO: ALASTAIR GRANT/AP/ RITZAU SCANPIX ?? Rasmus Lauritsen er tilbage i Danmark efter knap fire år i udlandet, som blandt andet har budt på Champions League- fodbold – her mod Tottenham og Gareth Bale i 2021. Ude godt, hjemme bedst
FOTO: ALASTAIR GRANT/AP/ RITZAU SCANPIX Rasmus Lauritsen er tilbage i Danmark efter knap fire år i udlandet, som blandt andet har budt på Champions League- fodbold – her mod Tottenham og Gareth Bale i 2021. Ude godt, hjemme bedst

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark