Ekstra Bladet

SLUT MED IRMA

LUKNING: Tiltaget er et led i en ny strategi, hvor Coop reducerer deres otte kæder til tre, som skal hedde Coop, 365discoun­t og Brugsen

- CHARLOTTE BECH MATHIESEN

Efter 145 år som butikskæde skal det nu være helt slut med Irma, ligesom Superbrugs­en-, Fakta- og Kvickly- butikker får nyt navn fra omkring 1. april

Tiltaget er et led i en ny strategi, hvor Coop barberer deres otte kæder ned til blot tre. I alt bliver 600 stillinger nedlagt i koncernen.

De tre kæder, som fremover skal erstatte de nuværende brands, hedder Coop, 365discoun­t og Brugsen.

I samme ombæring lukker Coop også ned for Coop. dk MAD, der leverer dagligvare­r til hjemmet. Det sker allerede ved udgangen af februar.

Irma er hårdest ramt

Irma er en af de kæder, som

Efter at have leveret rekordresu­ltat i 2020 og rekordomsæ­tning i 2021 har vi set en ekstrem ændring i kundernes indkøb det seneste år

vil blive hårdest ramt af omlægninge­n.

Ud af de 65 nuværende butikker vil ni af dem blive til en Coop, 28 vil blive til en 365discoun­t, mens minimum 11 vil blive til Brugsen.

Derudover vil 17 butikker dreje nøglen om permanent. Det vides endnu ikke, hvilke butikker der er tale om.

Desuden vil det primært være Irma- stillinger, som nedlægges.

400 af dem står nemlig til at blive skrottet.

– Efter at have leveret rekordresu­ltat i 2020 og rekordomsæ­tning i 2021 har vi set en ekstrem ændring i kundernes indkøb det seneste år, hvor de flytter mere indkøb over i discount og generelt køber færre og billigere varer, lyder det fra Coop- direktør Kræn Østergård Nielsen i en pressemedd­elelse. Den store omlægning skyldes en ’ ekstrem ændring’ i kundernes indkøbsvan­er.

– Samtidig er vi ramt af prisforhøj­elser fra leverandør­er, som vi langtfra har fået hjem i vores priser til kunderne, fortsætter direktøren.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark