Ekstra Bladet

HAR SMIDT MILLION I HANS VIRKSOMHED

Grevinde Alexandra har droppet sin kæreste, Nicolai Peitersen, men både hun og sønnen Felix hænger fortsat på ham. De har nemlig begge smidt penge i hans firma

- PER MATHIESSEN SØREN SCHMIDT CAROLINE H. BILSTRUP

Mandag kom det frem, at grevinde Alexandra efter næsten to års kæresteri med forretning­smanden Nicolai Peitersen havde gjort det forbi.

Bruddet kom, efter Alexandra var blevet ’ bekendt med nogle kendsgerni­nger, som grevinden lægger kraftigt afstand til’, lød det.

Men bare fordi de to ikke længere danner par, slipper grevinden og hendes familie ikke for Nicolai Peitersen.

Bekræfter

Grevinde Alexandra har nemlig tidligere fortalt, at hun har penge i eksens virksomhed, og nu viser det sig, at også hendes yngste søn, 20-årige grev Felix, har haft den helt store pengepung fremme og investeret tæt på en million kroner i Nicolai Peitersens virksomhed Wikifactor­y Group ApS.

Det fremgår af referater fra generalfor­samlinger, som Ekstra Bladet har fået indsigt i.

Grevinde Alexandras presserådg­iver bekræfter over for Ekstra Bladet, at både Alexandra og grev Felix har investeret i Wikifactor­y Group ApS, samt at de beholder deres penge i virksomhed­en trods bruddet.

– Grevinden og grev Felix har investeret i det, fordi de tror på det, og det kommer ikke til at ændre sig, fordi hun og Nicolai Peitersen ikke længere danner par, siger Helle von Wildenrath Løvgreen til Ekstra Bladet.

Hvor meget Alexandra selv har investeret i ekskæreste­ns virksomhed, ønsker grevinden ikke at svare på.

Af et referat fra ekstraordi­nær generalfor­samling af 28. maj 2021 fremgår det, at grev Felix kastede 133.000 euro i virksomhed­en. Investerin­gen på knap en million kroner kom tre måneders tid efter, at grevinden, selv havde investeret et altså ukendt beløb i virksomhed­en.

Grevinde Alexandra og Nicolai Peitersen stod officielt frem som kærester i juni 2021.

Millionund­erskud

Selskabet Wikifactor­y er baseret på en onlineplat­form, hvor kunderne kan indsende tegninger af deres opfindelse­r, som virksomhed­en så kan bringe til live ved at bygge en prototype og siden hjælpe med at få sat i produktion til markedet.

Der er foreløbig afleveret et enkelt regnskab i det danskregis­trerede selskab Wikifactor­y Group ApS, som viser et bruttotab på 145.848 euro svarende til lidt mindre end 1,1 millioner danske kroner.

Det samlede underskud for året løb op i 1,4 millioner danske kroner, hvilket dog er ganske normalt i nystiftede virksomhed­er, som bruger penge for i fremtiden at tjene penge.

Selskabet havde ved udgangen af regnskabså­ret en egenkapita­l på 3,3 millioner kroner, og der er siden årsrapport­ens aflevering blevet gennemført yderligere to kapitalfor­højelser.

 ?? FOTO: ANTHON UNGER ?? 20- årige grev Felix ( tv.) har investeret et stort beløb i sin mors ekskæreste­s virksomhed.
FOTO: ANTHON UNGER 20- årige grev Felix ( tv.) har investeret et stort beløb i sin mors ekskæreste­s virksomhed.
 ?? FOTO: MATHIAS SVOLD/ RITZAU SCANPIX ?? Nicolai Peitersen er direktør i virksomhed­en Wikifactor­y Group Aps.
FOTO: MATHIAS SVOLD/ RITZAU SCANPIX Nicolai Peitersen er direktør i virksomhed­en Wikifactor­y Group Aps.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark