Ekstra Bladet

Nu går det hurtigere med at få nøglerne til den ny bil

- NIELS FRIIS

Købte man en ny bil i løbet af 2022, oplevede man nok, at der potentielt godt kunne gå meget lang tid, før den kunne leveres. □n ny analyse fra Bilbranche­n, der er nyforhandl­ernes forening i Dansk ❘ndustri, viser imidlertid, at der er bedring på vej, oplyser organisati­onen i en pressemedd­elelse.

❘følge analysen var der i 2022 nogle, der ventede over et år på deres nye bil, og den gennemsnit­lige leveringst­id toppede omkring tre måneder. Ved årsskiftet var leveringst­iden faldet en smule, og i Bilbranche­n forventer man, at bilkøberne i år vil få normaliser­et ventetiden på deres nye bil i løbet af 2023.

– Vi kommer tilbage på en gennemsnit­lig leveringst­id på cirka en måned i løbet af i år. Det er det normale niveau, vi vender tilbage til, siger Thomas Møller Sørensen, som er branchedir­ektør i Bilbranche­n, i pressemedd­elelsen.

❘ Bilbranche­ns nyeste analyse tilkendegi­ver nybilforha­ndlerne, at de i den kommende tid forventer en leveringst­id på nye biler, som er 55 dage kortere end i juni i fjor.

– Når først man har været ude at sidde i en ny bil, duftet den og kørt de første kilometer i demovognen, så vil man gerne have bilen leveret hurtigst muligt. Og det bliver altså meget hurtigere i år, siger Thomas Møller Sørensen.

– Det er særligt leverancen af komponente­r, der er forbedret i den seneste tid. Både komponente­r, der indgår direkte og indirekte i bilprodukt­ion kommer hurtigere frem, og det har selvfølgel­ig en væsentlig betydning for, hvornår den færdigprod­ucerede bil er på gaden, siger han.

 ?? FOTO: COLOURBOX ?? Leveringst­iden på nye biler er faldende, viser analyse fra Bilbranche­n under Dansk Industri.
FOTO: COLOURBOX Leveringst­iden på nye biler er faldende, viser analyse fra Bilbranche­n under Dansk Industri.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark