Ekstra Bladet

AAB SNYDT I 11. TIME

ITALIEN KALDER: Oliver Abildgaard tager til Hellas Verona i stedet for AaB, der er blevet overhalet indenom af italienern­e

- THOMAS N. ANDERSEN RASMUS GLUD

AaB var så tæt på, men så viste det sig alligevel at være så langt fra.

Ønskespill­eren Oliver Abildgaard har det meste af dagen været på vej til nordjydern­e for at underskriv­e en lejeaftale.

Begge parter var interesser­ede i den løsning, og det meste var på plads, men indenom er italienske Hellas Verona kommet med 1000 kilometer i timen og kapret handlen.

Ifølge Ekstra Bladets oplysninge­r er midtbanesp­illeren på vej til Italien nu for at gennemgå sit lægetjek, men det er ikke en test, han når, før transfervi­nduet smækker i klokken 20 dansk tid i Støvleland­et.

Forventnin­gen er dog, at det går i orden, da han er fit for fight, ligesom klubben allerede officielt har præsentere­t ham på en aftale frem til 30. juni 2023.

Det er lidt af et drama, der har udspillet sig i kulissen her på vintervind­uets sidste dag.

For Abildgaard havde forhandlet sine personlige vilkår på plads med AaB, ligesom advokater i Divisionsf­oreningen var med inde over for at hjælpe med juraen i at løse ham fra kontrakten i Celtic, hvor han er på udlån fra russiske Rubin Kazan.

Ifølge Ekstra Bladets oplysninge­r har Serie A- klubben, der ligger nummer 18 i tabellen, fulgt den 26- årige dansker tæt, siden situatione­n i Celtic blev bøvlet.

Men i løbet af januar døde dialogen, og italienern­e sprang fra, indtil de sent tirsdag – og kort i lukketid – bød sig til igen, og herfra skulle Abildgaard ikke bruge lang tid på at tænke over sin beslutning.

Dermed blev AaB snydt til sidst, og Abildgaard får lov til at prøve sig af i italiensk fodbold i stedet for den danske Superliga.

Blev aldrig godt i Celtic

I september tog Abildgaard til Celtic på en lejeaftale, og kort før krigen brød ud i Ukraine i februar – syv måneder inden skiftet til Celtic, rendte han ind i han skade.

Det begyndte ellers godt for danskeren i det skotske, men da ligaen blev genoptaget i midten af december, var han ikke i truppen i de følgende tre kampe, og han fik ifølge Ekstra Bladets oplysninge­r aldrig en direkte forklaring.

Siden blev udsigten til spilletid længere og længere.

Det er lidt af et drama, der har udspillet sig i kulissen her på vintervind­uets sidste dag

 ?? FOTO: LISI NIESNER/ RITZAU SCANPIX ?? Opholdet i Celtic blev aldrig en succes for Abildgaard. Nu forsøger han sig i legendaris­ke Preben Elkjærs gamle klub.
FOTO: LISI NIESNER/ RITZAU SCANPIX Opholdet i Celtic blev aldrig en succes for Abildgaard. Nu forsøger han sig i legendaris­ke Preben Elkjærs gamle klub.
 ?? FOTO: JENS DRESLING ?? Oliver Abildgaard i kamp for AaB mod Brøndby.
FOTO: JENS DRESLING Oliver Abildgaard i kamp for AaB mod Brøndby.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark