Ekstra Bladet

ERIKSEN UDE I MÅNEDER

SKADE: Christian Eriksens skade holder ham ude indtil slutningen af april. Holdet kommer til at mangle kreativite­t, mener fodboldeks­pert på TV 3 Sport Allan Kuhn

- JEPPE GRUNNAN

Den danske United- stjerne Christian Eriksen blev skadet efter en grim tackling i FA Cup- kampen mod Reading i fredags.

Skaden var så alvorlig, at danskeren er ude indtil slutningen af april, og det er et stort tab for Manchester United, der gør sig forhåbning­er om en top fireplacer­ing i Premier League.

– Det er enormt bittert og ærgerligt for både Eriksen og United, siger ekspert på TV3 Sport, Allan Kuhn.

– Han har været fuldstændi­g afgørende for klubben, og efter han er blevet parret med Casemiro har de jo overtaget midtbanen fra Fred og McTominay, tilføjer han.

En afgørende forskel

Christian Eriksen har sat sit præg på angrebet, siden han kom til United sidste sommer, og efter klubbens indkøb af den brasilians­ke stjerne er

– Casemiro og Eriksen er dygtige sammen og skaber fornemt offensivt spil, siger Kuhn.

I de kommende måneder går Premier League ind i en afgørende fase, og samtidig skal landsholde­t afprøves igen for første gang siden VM- skuffelsen, når de møder Finland og Kasakhstan i marts.

Hvort stort et slag er det for Christian?

– Det er klart, at det er et rigtig ærgerligt tidspunkt at blive skadet. Han var jo med hver gang, siger Allan Kuhn.

– Det var en alt for voldsom tackling af Caroll, og han forlod jo Old Trafford på krykker, og så vidste man bare, at der var noget galt.

Allan Kuhn mener dog, at det er en relativt kortvarig skade, der ikke vil påvirke spilleren mere end nødvendigt.

Skaden giver også landstræne­r, Kasper Hjulmand, hovedpine, da Eriksen er ude i de afgørende kampe i marts, hvor Danmark møder Finland og Kasakhstan.

– Det er enormt ærgerligt for Hjulmand, men på den anden side har han jo god tid til at finde en erstatning. Han har været i situatione­n før, siger Allan Kuhn.

Manchester United oplyser, at der er tale om en ankelskade, og at danskeren er ude indtil slutningen af april.

– Mens undersøgel­serne fortsætter, er der indikation­er på, at Eriksen vil være ude indtil slutningen af april eller starten af maj, skriver klubben på sin hjemmeside.

Den danske fanfavorit kom til storklubbe­n Manchester United sidste sommer, og hans kontrakt løber indtil sommeren 2025.

 ?? FOTO: PHIL NOBLE/ RITZAU SCANPIX ?? Andy Carolls voldsomme tackling holder Eriksen udenfor kridtstreg­erne indtil slutningen af april.
FOTO: PHIL NOBLE/ RITZAU SCANPIX Andy Carolls voldsomme tackling holder Eriksen udenfor kridtstreg­erne indtil slutningen af april.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark