Ekstra Bladet

Dyrplager og serievoldt­ægtsmand

-

Den nu dømte Iskandaran­i beskrives som dysfunktio­nel fra en tidlig alder. Han har haft et hashmisbru­g fra niårsalder­en og siden været misbruger af alkohol og kokain. Han har forvoldt alvorlig skade på kæledyr og forsøgt sig som dyrepasser ad tre omgange, men blev bortvist og opfordret til at søge psykiatris­k behandling.

Der er ikke meget opløftende læsning i de mentalunde­rsøgelser, der er foretaget af Mohammad Salah Iskandaran­i.

Han har selv fortalt, at han voksede op på skiftende adresser i Nordjyllan­d hos en libanesisk mor, der er makeup-artist, og en palæstinen­sisk far, der var ufaglært tømrer i hjemlandet.

Forældrene blev skilt, da han var fire år gammel, og han har beskrevet en barndom med voldsom afstraffel­se, mishandlin­g og indmellem tortur. Han har i en periode været anbragt uden for hjemmet og har givet udtryk for, at han hader sin mor, men gerne vil have en kontakt med hende. Han har sporadisk kontakt med sin far.

I en psykologis­k undersøgel­se beskrives det, at han stort set ikke har øjenkontak­t, er mimik- og emotionelt fattig og har et ensidigt fokus ’ på de mange ugerninger, han mener, han er blevet udsat for’.

Det fremgår også, at han har sagt, at han mener, at det er hans ’ moster, mor og stedmor’, der bærer skylden for hans handlinger.

Normalt begavet

Han er samlet set normalt begavet med en IQ på 88, men han har forklaret, at han har svært ved at skabe og fastholde sociale relationer, har en mistroisk indstillin­g til andre mennesker og beskriver sig selv som en genert enspænder.

Han er ikke sindssyg, men vurderes til at have en psykopatis­k personligh­edsstruktu­r samt alvorlig mangel på empati og anger. Aggressiv, egocentrer­et og voldelig. Og med meget stor risiko for at begå ligeartet kriminalit­et.

Også skolegange­n har været tumultaris­k med 1819 skoleskift angiveligt på grund af voldelig adfærd, hvor han blandt andet kastede sten og kogende vand på andre elever. Han har aldrig fået fodfæste på arbejdsmar­kedet.

Det fremgik også af mentalunde­rsøgelsen, at han har været islamisk gift med en dansk kvinde i seks år, som han havde svært ved at give slip på.

Han er nu ugift og har ingen børn.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark