Ekstra Bladet

HANDEL FALDT SAMMEN TIL SIDST Dansker- duo kom i gang

TRANSFER- DRAMA: I foråret skal Casper Højer fortsat repræsente­re Brian Priske og co. i Sparta Prag, selvom han var enig med franske Reims om et skifte til Ligue 1

- RASMUS GLUD

Danske Casper Højer har siddet og bidt negle til det sidste på tirsdagens deadline day, og i hele transfervi­nduet har han været involveret i lidt af en saga.

Ifølge Ekstra Bladets oplysninge­r var den 28- årige venstre back nemlig tæt på et skifte til franske Reims fra sin klub Sparta Prag.

De personlige betingelse­r var forhandlet på plads, og parterne var sågar enige om en kontrakt på tre et halvt år.

Alligevel befinder Casper Højer sig stadig hos tjekkerne, og sådan er transferme­kanismerne så specielle på vinduets allersidst­e dag.

Ligue 1- klubben var med fra starten af januar og indledte dialogen med Sparta Prag om et køb af danskeren allerede her. Det udviklede sig ifølge Ekstra Bladets oplysninge­r til forhøjede bud på stribe, for de ville rigtig gerne slå kløerne i ham, og Casper Højer kunne få mulighed for at prøve sig af mod stærkere modstander­e i sin fodboldhve­rdag.

Fandt erstatning

Reims startede med at byde 1,2 millioner euro, dernæst 1,4 og 1,6, før de på deadline day ramte 2 millioner euro plus 800.000 i bonusser i jagten på Højers underskrif­t. Det svarer alt i alt til små 21 millioner kroner.

Problemet var bare, at Sparta Prag aldrig fandt en erstatning, og derfor faldt handlen sammen i 11. time.

Efter fire sæsoner i Aarhus, hvor Casper Højer blev en stor profil med skarpe dødboldsko­mpetencer, forlod han i sommeren 2021 AGF til fordel for Sparta Prag, der sidste sommer ansatte Brian Priske som chetræner. Siden er Lars Friis også kommet til som Priskes højre hånd på den tjekkiske trænerbænk.

Selvom Højer rendte ind i en skade i januar, er det ikke så underligt, at Reims har haft et godt øje til ham. I indeværend­e sæson har han lavet to kasser og otte assists i 15 ligakampe.

Landsholds­spillerne Kasper Dolberg og Thomas Delaney havde på hver sin måde en mindeværdi­g onsdag aften, selv om Hoffenheim tabte i pokalturne­ringen.

Dolberg scorede sit første mål, siden han i januar blev lejet ud til den tyske klub, men det rakte kun til en reducering i 1- 3- nederlaget på udebane til Yussuf Poulsens RB Leipzig.

Delaney spillede sin førte kamp, siden han blev skadet i Danmarks første VMopgør mod Tunesien for lidt over to måneder siden. Han fik samtidig debut for det tyske mandskab. Bare to dage efter, at han blev lejet ud til Hoffenheim fra Sevilla, kom han ind fra anden halvlegs start, mens Hoffenheim var nede med 0- 2.

Emil Forsberg havde bragt Leipzig foran 1- 0 på et flot langskudsm­ål efter ni minutter, og før pausen fordoblede Konrad Laimer føringen.

Dolberg blev skiftet ind midtvejs i anden halvleg, og han viste sit angriberin­stinkt med et lille kvarter igen.

Her stod danskeren på det rette sted i feltet, da indlægget fra spanske Angelino ramte ham lige i panden og førte til udligning.

Håbet om avancement brast dog for gæsterne med fem minutter igen – og igen med en dansker i hovedrolle­n.

Indskifted­e Yussuf Poulsen lagde bolden til rette for Timo Werner, som afgjorde kampen og sendte Leipzig videre til kvartfinal­erne.

Hoffenheim­s trup tæller også Jacob Bruun Larsen og Robert Skov, men begge sidder ude med skader

 ?? FOTO: JENS DRESLING ?? I vasken
Casper Højer må blive i Sparta Prag.
FOTO: JENS DRESLING I vasken Casper Højer må blive i Sparta Prag.
 ?? FOTO: ANNEGRET HILSE/ REUTERS ?? Kasper Dolberg og Thomas Delaney løb tilbage efter førstnævnt­es scoring i håbet om en udligning, men den kom aldrig.
FOTO: ANNEGRET HILSE/ REUTERS Kasper Dolberg og Thomas Delaney løb tilbage efter førstnævnt­es scoring i håbet om en udligning, men den kom aldrig.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark