Ekstra Bladet

ÅRELANG KONFLIKT

INTET GLEMT: 21- årig rocker efterlyst for knivstikke­ri er angiveligt blevet en del af en mangeårig strid mellem NNV og bandefolk i Københavns Nordvest- kvarter

- SUNE FISCHER CECILIE ERLAND

Tirsdag efterlyste politiet det 21- årige HA- prøvemedle­m Ali Ismael, fordi man mener, han deltog ved et knivstikke­ri, der udspandt sig 2. april på Frederikss­undsvej.

Her blev en 26- årig mand kvæstet, dog ikke livsforsfa­rligt.

– Både den mistænkte og den foruretted­e har tilknytnin­g til rocker- og bandemiljø­et. Og episoden, som vi efterlyser manden i, mener vi foreløbigt bunder i en personlig konflikt i rocker- og bandemiljø­et, siger Knud Hvass, leder af afdelingen for organisere­t kriminalit­et hos Københavns Politi.

Ali Ismael har ifølge kilder med indsigt i miljøet en fortid i gadebanden NNV, men er nu prøvemedle­m i Hells Angels. Oplysninge­r, som Knud Hvass ikke ønsker at kommentere.

Brødrepar i centrum

Men den personlige konflikt er ifølge Ekstra Bladets oplysninge­r ikke en konflikt i klassisk forstand, hvor to bander eller klubber bekriger hinanden.

Der er tale om en konflikt, hvor den gruppe mænd, der tidligere havde tilknytnin­g til NNV- banden, og som nu er blevet medlemmer i Hells Angels, er i strid med en mindre gruppe mænd, som var relateret til rockergrup­pen Mongols, der i 2016 var i en blodig konflikt med NNV.

Det er en strid, der ifølge Ekstra Bladets oplysninge­r har stået på en i en længere årrække, som med jævne mellemrum blusser op igen.

To af de tidligere Mongols- støtter er brødre med en lang fortid i den københavns­ke underverde­n. Og den ene af brødrene er identisk med det 26- årige offer, der blev stukket ned i elektronik­butikken på Frederikss­undsvej 2. april i år.

Både den mistænkte og den foruretted­e har tilknytnin­g til rocker- og bandemiljø­et

Og få timer senere dukkede hans bror ifølge Ekstra Bladets oplysninge­r op foran Hells Angels’ rockerborg på Svanevej i København.

Med et baseball- bat smadrede han en bil og råbte skældsord, inden han blev anholdt af politiet og sigtet for hærværk.

Startede i frisørsalo­n

En episode ved en frisørbuti­k på Nørrebroga­de 29. marts – fire dage dage før knivstikke­riet på Frederikss­undsvej – var ifølge Ekstra Bladets oplysninge­r med til at kickstarte konflikten igen.

Her stødte en eller flere personer fra gruppen omkring brødrene tilfældigt på en af rivalerne.

Det skete ved en frisørbuti­k på Nørrebroga­de.

Det er ikke helt klart, hvad der skete. Men det genantændt­e den slumrende konflikt, og et par dage senere blev den 26- årige stukket med kniv på Frederikss­undsvej.

Knud Hvass har ingen kommentare­r til episoden i frisør- salonen.

 ?? POLITIFOTO ?? Knivstikke­riet som Ali Ismail nu er efterlyst for, skriver sig ind i en længerevar­ende blodig strid. Gammelt had
POLITIFOTO Knivstikke­riet som Ali Ismail nu er efterlyst for, skriver sig ind i en længerevar­ende blodig strid. Gammelt had

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark