Ekstra Bladet

ROCKERGENE­RAL ANHOLDT I DRABSSAG

Politiet har foretaget anholdelse af ledende skikkelse i rockergrup­pen Bandidos i forbindels­e med drabet på den 54- årige forretning­smand René Carstensen

- CECILIE ERLAND AMALIE ERIKSEN

En af Danmarks mest toneangive­nde rockere blev i går anholdt i forbindels­e med drabet på den 54- årige erhvervsma­nd René Carstensen. Han blev 22. januar i år slået ihjel på Dragør Fort, hvor han havde sin faste gang som driftsansv­arlig.

Det fortæller kilder med indsigt i miljøet til Ekstra Bladet, og Knud Hvass, vicepoliti­inspektør i Københavns Politi, bekræfter, at der er foretaget anholdelse­r i drabssagen.

Den 50- årige rocker, der har været en del af rockergrup­pen i mere end to årtier, har status af National Sergent, i landsledel­sen kaldet ’ Nationalen’. Han er nu sigtet for medvirken til grov vold med døden til følge.

Internt i Bandidos Danmark betragtes han som en af de mest centrale skikkelser i toppen af organisati­onens hierarki. Manden har haft en væsentlig finger med i spillet omkring rockergrup­pens ekspansion de seneste år, hvor gruppen har profileret sig på sociale medier, rekruttere­t et stort antal nye medlemmer og åbnet nye rockerborg­e.

Det er blandt andet sket i Kastrup på Amager ikke langt fra Dragør Havn.

Politiets tese

Ekstra Bladet har indgående beskrevet den voldsomme drabssag i Dragør, som to 28- årige Bandidos- rockere og en eks- rocker i forvejen er varetægtsf­ængslet i.

I slutningen af marts anholdt politiet en 49- årig eks- rocker og sigtede ham for at tage del i knivdrabet på René Carstensen.

Det fremgik af sigtelsen i grundlovsf­orhøret, at det er politiets tese, at den 49årige eks- rocker sammen med en af de øvrige drabssigte­de kørte ud til Dragør Fort dagen før det fatale knivoverfa­ld.

Her skulle den 49- årige mand ifølge sigtelsen have udpeget offeret og hans køretøj, således at de to 28- årige Bandidos- medlemmer kunne udføre drabet dagen efter.

René Carstensen blev tildelt knivstik i brystet på parkerings­pladsen foran indgangen til Dragør Fort. Overfaldet udspillede sig lige omkring klokken 18.30.

En af de 28- årige Bandidos- rockere har erkendt at have stukket den 54- årige erhvervsma­nd til døde. Han påberåber sig dog, at det skete i nødværge. De øvrige sigtede nægter sig alle skyldige.

Advaret før drab

Ekstra Bladet har desuden beskrevet, hvordan knivoffere­t var udsat for chikane i tiden op til sin død.

Ifølge kilder i lokalområd­et var der hængt flere løbesedler op i lygtepæle. De indeholdt en injurieren­de tekst og et fotografi af René Carstensen.

Det tyder også på, at politiet vidste, at noget ulmede under overfladen.

I tiden forud for drabet blev den 54- årige mand kontaktet af politifolk.

De advarede ham om, at der var en trussel mod ham, erfarer Ekstra Bladet.

Københavns Politi har ikke ønsket at be- eller afkræfte Ekstra Bladets oplysninge­r om advarslen.

René Carstensen blev tildelt knivstik i brystet

 ?? ??
 ?? PRIVATFOTO ?? René Carstensen var frem til sin død driftsansv­arlig på Dragør Fort i den idylliske havneby.
PRIVATFOTO René Carstensen var frem til sin død driftsansv­arlig på Dragør Fort i den idylliske havneby.
 ?? PRIVATFOTO ?? Fremstille­s i dag
En 50- årig mand i toppen af hierarkiet i Bandidos blev i går anholdt og sigtet for at have spillet en rolle i drabet på forretning­smanden René Carstensen. Han bliver i dag fremstille­t i grundlovsf­orhør i Københavns Byret.
PRIVATFOTO Fremstille­s i dag En 50- årig mand i toppen af hierarkiet i Bandidos blev i går anholdt og sigtet for at have spillet en rolle i drabet på forretning­smanden René Carstensen. Han bliver i dag fremstille­t i grundlovsf­orhør i Københavns Byret.
 ?? FOTO: TARIQ MIKKEL KHAN ?? Borgere lagde i dagene efter drabet blomster til ære for den dræbte René Carstensen.
FOTO: TARIQ MIKKEL KHAN Borgere lagde i dagene efter drabet blomster til ære for den dræbte René Carstensen.
 ?? PRIVATFOTO ?? Drabsoffer­et René Carstensen var før sin død udsat for injurieren­de chikane- opslag på lygtepæle.
PRIVATFOTO Drabsoffer­et René Carstensen var før sin død udsat for injurieren­de chikane- opslag på lygtepæle.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark