Ekstra Bladet

EKSHUSTRU GRÆD I RETTEN

En nordsjælla­ndsk kvinde var i sine følelsers vold, da hun i går blev kendt skyldig i grov vold – men frifundet for drabsforsø­g på sin daværende ægtefælle

- JEPPE GRUNNAN

Følelserne fik frit spil, da en 57- årig kvinde i går blev kendt skyldig i grov vold med en hobbykniv. Offeret for angrebet var hendes daværende ægtefælle.

De pårørende, der overværede retssagen, og den tiltalte, græd, da retsforman­den meddelte, at kvinden var skyldig i grov vold ved at have stukket sin eksmand op til flere gange med en hobbykniv tilbage i foråret 2022.

Det var et enigt nævningeti­ng, der nåede frem til, at kvinden var skyldig i grov vold. Hun blev til gengæld frifundet for drabsforsø­g.

Den foruretted­e eksmand var også til stede på tilhørerpl­adserne. Han var åbenlyst forbløffet over skyldspørg­smålets udfald.

Stak flere gange

Den 57- årige kvinde stak sin daværende mand i halsen og snittede ham andre steder på kroppen op til flere gange med en hobbykniv, mens han var i bad i parrets villa i Nordsjælla­nd. Knivoverfa­ldet udspillede sig kun få dage efter en romantisk weekend i Hamborg, og det blev enden på et 26 år langt ægteskab, der kulminered­e på dramatisk vis en forårsdag i 2022.

Det er ulykkeligt. Det er en en rædsom sag

Resultatet af knivstikke­riet blev fremvist med billeder af den svært tilskadeko­mne 52- årige mand. Anklageren advarede retten om voldsomme billeder, inden de alvorlige skader på offeret som konsekvens af hobbyknive­n blev vist frem.

Brød sammen i gråd

– Det er ulykkeligt. Det er en en rædsom sag, sagde forsvarere­n, inden nævningene træk sig tilbage for at afgøre skyldsspør­gsmålet. Den tiltalte kvinde blev før anklageren­s og forsvarere­ns procedure og rettens kendelse afhørt igen. På et tidspunkt blev afhøringen for meget for hende. Hun holdt en kort pause, inden hendes stemme knækkede over i gråd.

Hun var tydeligvis meget berørt af den anspændte situation.

Hun havde allerede i forbindels­e med første retsdag for få dage siden forklaret, at hun befandt sig i en svær mental tilstand, og at hun endda var selvmordst­ruet, da overfaldet skete. Hun var derfor indlagt på et sygehus i nærheden, før overfaldet skete.

– De mente, at jeg havde det fint, men de mente måske, at det var noget stress, sagde kvinden med rystende stemme.

Hun har desuden tidligere forklaret, at hun ikke husker noget fra overfaldet på manden, og at hun havde udarbejdet et selvmordsb­rev.

– Det eneste, jeg kan huske, er, at jeg står ude i gangen og ikke ved, om jeg er på vej på arbejde eller på vej ud med hunden.

Retssagen fortsætter 28. april, hvor retten i Lyngby tager stilling til strafudmål­ingen.

 ?? TEGNING: EIGIL NORTON ?? Overrasket over dom
Den foruretted­e mand i den prekære voldssag var i går åbenlyst forbløffet over nævningeti­ngets skyldkende­lse, mens kvinden var følelsesmæ­ssigt stærkt berørt af hele situatione­n.
TEGNING: EIGIL NORTON Overrasket over dom Den foruretted­e mand i den prekære voldssag var i går åbenlyst forbløffet over nævningeti­ngets skyldkende­lse, mens kvinden var følelsesmæ­ssigt stærkt berørt af hele situatione­n.
 ?? FOTO: THMAS BORBERG ?? Knivoverfa­ldet udspillede sig kun få dage efter en romantisk weekend i Hamborg, og det blev enden på 26 års ægteskab.
FOTO: THMAS BORBERG Knivoverfa­ldet udspillede sig kun få dage efter en romantisk weekend i Hamborg, og det blev enden på 26 års ægteskab.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark