Ekstra Bladet

DRIVERLIV PÅ FØRSTE KLASSE

OFFENTLIG FORSØRGELS­E: Den efterveder­lags-berettiged­e K- politiker Britt Bager nyder livet som arbejdsløs med rejser og eventyr, skriver hun på Facebook. Partiet er ellers imod, at offentlige ydelser til ledige ’bliver en sovepude’

- BRIAN WEICHARDT Sammen med familien til San Francisco og Los Angeles. Og jeg glæder mig til at planlægge nye eventyr Hvis man tænker, at man vil smede, mens jernet er varmt, så tror jeg da, at der er et helt naturligt incitament

De konservati­ve er krystalkla­re i mælet, når det gælder arbejdsløs­e danskere:

Deres ydelser må ’ aldrig blive en sovepude’, og ’det skal kunne betale sig at deltage aktivt på arbejdsmar­kedet frem for at være på passiv forsørgels­e,’ skriver partiet på hjemmeside­n.

Men disse formaninge­r behøver man ikke at skænke ret mange tanker, hvis man er tidligere folketings­medlem.

De har nemlig ret til mindst seks måneders såkaldt ’ efterveder­lag’ på cirka 60.000 kroner om måneden.

Og en af dem, der kan tage lediggange­n med ophøjet ro, er den konservati­ve profil Britt Bager, der ligesom over 60 andre politikere røg ud af Folketinge­t i november sidste år.

’ Magiske oplevelser’

På Facebook skriver hun da også forbilledl­igt åbent om, hvad livet som efterveder­lags- modtager har bragt af eventyr indtil nu:

Her glæder hun sig ’ over de magiske oplevelser, jeg allerede har fået ved at besøge min lillebror i New York og rejse videre sammen med familien til San Francisco og Los Angeles. Og jeg glæder mig til at planlægge nye eventyr,’ skriver hun blandt andet.

Hun fortæller også, at hun siden december har været i gang med at lave en såkaldt ’ bucket list’ – en liste over ting, man gerne vil opleve inden sin død – og at hun derigennem ’ har fået en bevidsthed om, hvad der er vigtigt, og hvad jeg vil prioritere – også når hverdagen igen bliver travl’, som hun skriver.

Svarer senere

Ekstra Bladet har spurgt Britt Bager, hvorvidt efterveder­laget også virker som ’ en sovepude’ for hende, når nu det gælder generelt for ledige på offentlig forsørgels­e.

Vi ville også gerne have hørt hendes vurdering af, om det klækkelige efterveder­lag – der i Britt Bagers tilfælde varer op til to år – er med til at fastholde hende i ledighed.

Men hun har ikke ønsket at svare Ekstra Bladet på noget i forbindels­e med sit opslag på Facebook.

’ Senere,’ skriver hun blot i en sms.

Naturligt incitament

Da Britt Bager røg ud af Folketinge­t på grund af de konservati­ves katastrofa­le valgkamp, sagde hun dog til Ekstra Bladet, at hun ikke mener, at hendes incitament til at søge arbejde svækkes af den guldranded­e ledigheds- ydelse:

– Incitament­et til at skynde sig at tage et arbejde svækkes vel unødigt meget, når man kan få 60.000 kr. for ikke at lave noget?

– Det er jeg ikke enig i. Hvis man tænker, at man aldrig mere skal lave noget, så kan det da godt være. Men hvis man tænker, at man vil smede, mens jernet er varmt, så tror jeg da, at der er et helt naturligt incitament, sagde hun.

 ?? PRIVATFOTO ?? Det søde liv som ledig
Den konservati­ve Britt Bager – en glad efterveder­lags- modtager. Her et billede fra lufthavnen, der er blevet delt på hendes politiker- profil på Facebook.
PRIVATFOTO Det søde liv som ledig Den konservati­ve Britt Bager – en glad efterveder­lags- modtager. Her et billede fra lufthavnen, der er blevet delt på hendes politiker- profil på Facebook.
 ?? ?? ARKIVFOTO: THOMAS BORBERG
ARKIVFOTO: THOMAS BORBERG
 ?? ?? ARKIVFOTO: RITZAUSCAN­PIX
ARKIVFOTO: RITZAUSCAN­PIX
 ?? ?? ARKIVFOTO: RITZAUSCAN­PIX
ARKIVFOTO: RITZAUSCAN­PIX

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark