Ekstra Bladet

BANDIDOSGE­NERAL FÆNGSLET I DRABSSAG

HER ER KRIGSMINIS­TEREN: Rocker- bossen Peter ’ Pit’ Rosenberg og en lokal erhvervsma­nd sigtet for dødsvold og varetægtsf­ængslet i 20 dage i sagen om drabet på René Carstensen i Dragør

- AMALIE ERIKSEN CECILIE ERLAND TORSTEN RUUS SUNE FISCHER

Rockeren Peter Buch Rosenberg med tilnavnet ’ Pit’ blev blev i går varetægtsf­ængslet i i 20 dage i drabssagen fra Dragør Fort. Den 50- årige mand er højt placeret i rockergrup­pen Bandidos.

Hans officielle titel er ’ national sergeant’. Det betyder i praksis, at han er en af de allerøvers­te i syndikatet­s hierarki i Danmark.

’ Pit’ har igennem en årrække haft et meget tæt forhold til Michael ’ Kokken’ Rosenvold, som er Europapræs­ident for Bandidos.

I underverde­nen betragtes Peter Buch Rosenberg som den person, der internt har størst indflydels­e, og som den strategisk­e hovedarkit­ekt bag de senere års Bandidos- ekspansion i medlemstal og udbygning af nye lokalafdel­inger i Danmark.

I politiets søgelys

Han har ifølge Ekstra Bladets oplysninge­r været medlem af rockerklub­ben siden 1990’ erne. Peter ’ Pit’ Rosenberg har en fortid som dørmand og har i mange år dyrket kickboxing.

Bandidos- bossen har flere gange været i politiets søgelys, og har blandt andet været sat i forbindels­e med det meget omtalte drab på ’ Karate’ Claus Bork Hansen, der blev skudt en marts- aften i 2001.

Her blev Peter Rosenberg frikendt, men han har også i andre sammenhæng­e påkaldt sig politiets interesse.

I 2014 fik han halvandet års fængsel for ulovlige skydevåben. Det skete i forbindels­e med en konflikt, som rockerklub­ben dengang var part i. Her var modstander­en gadebanden Brothas.

Sammen med en anden rocker havde en bevæbnet Peter ’ Pit’ Rosenberg søgt skjul i et sommerhus i Nordsjælla­nd.

Nægter sig skyldige

Toprockere­ns stærke indflydels­e er senest komme til udtryk i sagen om det brutale drab på forretning­smanden René Carstensen. Den 54- årige mand blev slået ihjel med flere knivstik i brystet foran Dragør Fort, hvor han var driftsansv­arlig. Dramaet udspillede sig 22. januar 2023 omkring klokken

18.30.

Peter Buch Rosenberg er nu sigtet og varetægtsf­ængslet for medvirken til grov vold med døden til følge og for at have tilskyndet to af de øvrige sigtede i sagen, to 28- årige Bandidosme­dlemmer, til at begå knivoverfa­ldet, som havde fatal udgang.

Ud over den 50- årige Bandidos- boss blev også en 56årig mand varetægtsf­ængslet for medvirken til grov vold med døden til følge. Han er beskyttet af et navneforbu­d, hvorfor Ekstra Bladet ikke kan beskrive ham nærmere.

De to midaldrend­e mænd nægter sig begge skyldige.

Inden dommeren valgte at lukke dørene ved grundlovsf­orhøret, meddelte Peter Buch Rosenbergs forsvarer, Kristian Mølgaard, at hans klient ikke ønskede navneforbu­d i sagen og gerne ville have haft sagen til at køre for åbne døre.

– Han ønsker ikke at deltage i en skueproces, hvor han bliver omtalt på bestemte måder, og derfor står han ved, hvem han er, sagde Kristian Mølgaard, mens han kiggede direkte på de tilstedevæ­rende reportere.

 ?? ??
 ?? PRIVATFOTO ?? Den 54- årige René Carstensen blev betegnet som ’en af Dragørs mest elskede borgere’ .
PRIVATFOTO Den 54- årige René Carstensen blev betegnet som ’en af Dragørs mest elskede borgere’ .
 ?? PRIVATFOTO ?? Fængslet
Peter ’ Pit’ Rosenberg ( til højre) står her sammen med Michael ’ Kokken’ Rosenvold, der er præsident for Bandidos i Danmark. De to mænds makkerskab går mange år tilbage.
PRIVATFOTO Fængslet Peter ’ Pit’ Rosenberg ( til højre) står her sammen med Michael ’ Kokken’ Rosenvold, der er præsident for Bandidos i Danmark. De to mænds makkerskab går mange år tilbage.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark