Ekstra Bladet

Rockere skulle afstraffe René

-

Knivdrabet på forretning­smanden René Carstensen ser ud til at have en opsigtsvæk­kende forhistori­e.

Den består af lige dele chikane, afstraffel­se, advarsler fra politiets side og en personlig strid.

Den 56- årige mand er ifølge Ekstra Bladets oplysninge­r en lokal erhvervsma­nd i Dragør.

Han har ifølge Ekstra Bladets kilder i årevis haft en bitter personlig og erhvervsmæ­ssig strid med René Carstensen.

Ekstra Bladet er afskåret fra at beskrive konflikten mellem de to parter nærmere, da den sigtede erhvervsma­nd er beskyttet af et navneforbu­d.

Den 56- årige erhvervsma­nd er ifølge Ekstra Bladets oplysninge­r modsat de øvrige sigtede ikke medlem af Bandidos, men han har tætte relationer i rockergrup­peringen.

Ifølge sigtelsen skulle den nu varetægtsf­ængslede erhvervsma­nd i perioden fra november sidste år og op til knivdrabet 22. januar flere gange have taget kontakt til en 49- årig mand, der har været et mangeårigt medlem af Bandidos og i forvejen sidder varetægtsf­ængslet i forbindels­e med sagen.

Den 49- årige eks- rocker kontaktede herefter topbossen i Bandidos Peter ’ Pit’ Rosenberg, som ifølge sigtelsen opfordrede to 28årige medlemmer af Bandidos’ til at udføre angrebet på René Carstensen.

Politi: Udpegede offer

Det er politiets tese, at den 49- årige eks- rocker, som tilsynelad­ende kender den 56årige erhvervsma­nd, dagen inden drabet kørte ud til Dragør Fort sammen med den ene 28- årige rocker for at udpege René Carstensen og hans køretøj.

Den anden 28- årige Bandidos- rocker har tidligere erkendt, at han stak René Carstensen med kniv, men han nægter, at det skulle være i forening med de øvrige drabssigte­de, og han påberåber sig nødværge.

Dragør Fort er overvåget af en lang række kameraer, og de to 28- årige Bandidosro­ckere dukkede angiveligt op umaskerede med kniv og en hammer.

Ifølge Ekstra Bladets oplysninge­r har Peter ’ Pit’ Rosenberg spillet en stor rolle i at trække en tidligere gruppe Brothas- medlemmer over i Bandidos. Det gælder blandt andet de to 28- årige.

 ?? PRIVATFOTO ?? Den 56- årige sigtede erhvervsma­nd har tilsynelad­ende benyttet sig af sine relationer i Bandidos.
PRIVATFOTO Den 56- årige sigtede erhvervsma­nd har tilsynelad­ende benyttet sig af sine relationer i Bandidos.
 ?? FOTO: TARIQ MIKKEL KHAN ?? Der blev i dagene efter det voldsomme drab lagt blomster ved gerningsst­edet i Dragør.
FOTO: TARIQ MIKKEL KHAN Der blev i dagene efter det voldsomme drab lagt blomster ved gerningsst­edet i Dragør.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark