Ekstra Bladet

AMOK PÅ METROSTATI­ON

VIDEO GÅR VIRALT: Rengørings­ansat overfuset af aggressiv mand. Politiet efterforsk­er nu episoden, oplyser de til Ekstra Bladet

- SIMONE DEDING

En voldsom video af en mand, som overfuser en rengørings­assistent på Nørreport metrostati­on og sparker voldsomt til hans gulvspand, går i disse dage viralt.

Både på Instagram, Twitter og Reddit raser folk således over mandens adfærd, og også internetfæ­nomenet Anders Hemmingsen har delt videoen med sine 1,2 millioner følgere.

Episoden fandt sted natten til torsdag. En kvinde, der var til stede på stationen, filmede hændelsen.

Til B. T. fortæller kvinden, der ikke ønsker at stille op med navn, at manden forinden episoden havde gået rundt sammen med en anden og provokeret folk på stationen. Hun begyndte at filme, da han nærmede sig den ansatte.

I videoen, som mediet har bragt, hører man også, hvordan den ansatte får kastet skældsorde­ne ’sorte svin’ og ’ dumme hund’ efter sig.

’ Ring til politiet’

– Hvad så? Hvad så? råbte manden og gik meget tæt på rengørings­assistente­n.

Efterfølge­nde hører man kvinden, der optager episoden, sige, at der skal ringes til politiet, hvilket får manden til i stedet at opsøge kvinden.

Og så stopper videoen brat.

– Manden forsøgte at gribe fat i mig, men han kunne ikke nå mig, og så løb jeg op ad trapperne, siger kvinden til mediet.

Efterforsk­ning igangsat

Lasse Andersen, der er direktør for KN Rengøring, hvor manden er ansat, siger til Ekstra Bladet, at episoden nu er politianme­ldt.

– Vi er i tæt dialog med vores assistent for at sikre, at han får al den hjælp, han skal have og har brug for efter episoden.

– Derudover er vi også i tæt dialog med politiet, siger han.

Københavns Politi bekræfter til Ekstra Bladet i en mail, at de har modtaget en anmeldelse i sagen.

’ Den bliver nu efterforsk­et, og vi er bekendt med, at der florerer en videooptag­else af episoden.’

Politiet kan ikke oplyse mere for nuværende.

Ligeledes har Ekstra Bladet forsøgt at få en kommentar fra kvinden, der har optaget og delt videoen på sin Instagram- profil, men uden held.

Manden forsøgte at gribe fat i mig, men han kunne ikke nå mig

 ?? FOTO: ALEKSANDER KLUG ?? Chikane
En servicemed­arbejder i den københavns­ke metro blev overfuset og chikaneret, mens han forsøgte at passe sit arbejde.
FOTO: ALEKSANDER KLUG Chikane En servicemed­arbejder i den københavns­ke metro blev overfuset og chikaneret, mens han forsøgte at passe sit arbejde.
 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark