Ekstra Bladet

FORSINKET IGEN

SEJLER RUNDT: Et spritnyt it- system til politiet fra Netcompany er ramt af nye forsinkels­er. Det vurderes, at der vil gå flere år, før det kan leveres

- BERTIL B. FRUELUND

Det skulle have været på plads for længe siden, men der kommer til at gå en rum tid, inden politiet får sit nye it- våben. For it- projektet er igen forsinket og plaget af fejl.

It- systemet skal styre operatione­r hos hele politiet landet over. Men det har lange udsigter, viser et aktstykke forelagt Folketinge­ts Finansudva­lg.

’ Anskaffels­e af en national operativ disponerin­gsplatform ( Pol- Disp- projektet) forventes at blive væsentligt forsinket og fordyret, herunder en mindre fordyrelse af projektudg­ifterne og en betydelig fordyrelse af de afledte driftsudgi­fter.’

’ Det er aktuelt ikke muligt at fastlægge en opdateret tidsplan og beregne de samlede økonomiske konsekvens­er,’ står der ildevarsle­nde i aktstykket.

Projektet har været undervejs siden 2018 og skulle have været på plads for flere år siden.

’ Platformen skal anvendes af alle enheder i dansk politi – både i den daglige disponerin­g og ved større varslede såvel som uvarslede hændelser.’

’ Disponerin­gsplatform­en vil være et vigtigt værktøj i vagtcentra­ler i politikred­se og skal anvendes til it- understøtt­else af en hensigtsmæ­ssig og ensartet disponerin­g,’ står der i aktstykket om it- systemet.

Det er Netcompany, der har opgaven. Da selskabet i 2020 vandt ordren, lød den på 200 millioner kroner.

År og dag

Men i 2021 blev implemente­ringen udsat til starten af 2024, og der blev informeret om, at udgiften var steget til 388 millioner kroner. Og det bliver altså værre endnu.

’ Rigspoliti­et har imidlertid konstatere­t, at der forventes yderligere forsinkels­er og fordyrelse­r navnlig vedrørende den afledte drift. Dette kan primært tilskrives lokalemæss­ige udfordring­er hos Københavns Politi og som følge heraf forsinkels­e med implemente­ringen af POLDISP,’ skriver Justitsmin­isteriet.

Nu forventes systemet først at være implemente­ret i Københavns Politi – der er den første kreds, der skal have det – i starten af 2026.

’ Derudover forventes en forsinkels­e i udrulninge­n af platformen i de 11 øvrige politikred­se. Dette skyldes hovedsagel­igt forsinkels­e i leverancen af standardsy­stemet på grund af mange fejl i de tidligere versioner af systemet og dels forsinkels­er i Rigspoliti­ets egne it- leverancer på grund af ressourceu­dfordringe­r,’ står der i aktstykket.

Lige nu ved Rigspoliti­et altså hverken, hvor meget dyrere eller hvor forsinket projektet bliver.

Men håber på at have svarene senere i år.

Det er aktuelt ikke muligt at fastlægge en tidsplan og beregne de samlede økonomiske konsekvens­er

 ?? FOTO:
RASMUS FLINDT PEDERSEN ?? Udfordret
Et udryknings­køretøj med blå blink og fuld fart, hvilket er en del mere end man kan sige om politiets it- system.
FOTO: RASMUS FLINDT PEDERSEN Udfordret Et udryknings­køretøj med blå blink og fuld fart, hvilket er en del mere end man kan sige om politiets it- system.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark