Ekstra Bladet

IKKE FLERE PENGE TIL SAS

EKSTRA BLADET MENER – NÅR INGEN ANDRE TØR

- Uffe ffe Gardel ardel JOURNALIST RNALIST

talemåde advarer mod at EN GAMMEL smide gode penge efter dårlige: Ifølge ordbogen betyder udtrykket ’ at fortsætte med at bruge penge på et foretagend­e, som er usikkert, eller som hidtil er mislykkede­s.’

Det er jo indlysende sund fornuft. Alligevel har man i regeringen åbenbart fået den vanvittige tanke, af den danske stat skal smide endnu flere penge i luftfartss­elskabet SAS. Ovenikøbet som minoritets­aktionær med en amerikansk kapitalfon­d ved rorpinden.

De gamle aktionærer bliver smidt overbord uden faldskærm, som det er skik og brug i erhvervsli­vet ved den slags lejlighede­r.

vi kun Berlingske­s ord FORELØBIGT HAR for det; avisen kunne fortælle om planerne i onsdags, men oplysninge­rne virker troværdige, og på fondsbørse­n er aktiekurse­n da også styrtdykke­t. Det synes omsider at være gået op for aktionærer­ne, at SAS er værdiløst.

Norge og Sverige har for længst sagt nej tak; de har fået nok og vil ikke skyde flere penge i SAS.

DANMARK FÅR aldrig nok. Over de sidste 15 år har staten været med til at hælde nye penge i SAS ikke mindre end fire gange; man har tegnet aktier for i alt 2,6 milliarder kroner.

De penge er væk, for aktierne er værdiløse. Staten har også i den periode lånt SAS 3,6 milliarder kroner.

Dem skal vi nok heller ikke regne med at se igen. Altså, det er over seks milliarder kroner i alt, blæst ud i den blå luft. Man må have sniffet jetbenzin, hvis man på den baggrund mener, at staten skal købe endnu flere aktier.

i Kastrup og alle JAMEN, LUFTHAVNEN arbejdspla­dserne og erhvervsli­vets behov for gode flyforbind­elser?

Vi kender disse argumenter, og de er lige så værdiløse som SAS- aktien. Det er for sent at bekymre sig for lufthavnen; den solgte Nyrup- regeringen ved årtusindsk­iftet i et anfald af privatiser­ingseufori.

Det var dumt gjort, men nu er det altså gjort. At holde liv i SAS for at hjælpe lufthavnen er det samme som at forlange, at staten skal yde erhvervsst­øtte til lufthavnen­s ejere.

Det skal staten selvfølgel­ig ikke, og i øvrigt skal lufthavnen nu nok klare sig: Grunden til, at SAS giver underskud, er jo, at andre flyselskab­er har snuppet kunderne og trafikken.

da? Vores eksJAMEN ERHVERVSLI­VET portvirkso­mheder? Hvordan skal de klare sig uden SAS? Det må de sandelig selv finde ud af. Hvis eksportvir­ksomhedern­e synes, det er så fremragend­e en idé at investere i SAS, så kan de jo bare gøre det. Almindelig­e danskere har ikke brug for SAS og skal heller ikke betale for at holde SAS på vingerne.

Grunden til, at SAS giver underskud, er jo, at andre flyselskab­er har snuppet kunderne

 ?? FOTO: JENS DRESLING ?? Det er en fuldkommen vanvittig idé, at staten endnu en gang skal skyde penge i SAS. Almindelig­e mennesker klarer sig fint uden det underskuds­givende flyselskab.
FOTO: JENS DRESLING Det er en fuldkommen vanvittig idé, at staten endnu en gang skal skyde penge i SAS. Almindelig­e mennesker klarer sig fint uden det underskuds­givende flyselskab.
 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark