Ekstra Bladet

Åge Hareide scorer nyt job

-

Åge Hareide er klar til en ny tørn som træner for et fodboldlan­dshold.

I går blev han præsentere­t som ny landstræne­r for Island.

Det oplyser Islands Fodboldfor­bund ( KSI).

Den 69- årige Hareide, der var landstræne­r for Danmark i perioden fra 2016 til 2020, har ellers tidligere bebudet, at trænerkarr­ieren var forbi.

Island var med til EM i 2016 og VM i 2018, men har siden misset de seneste slutrunder.

– Jeg har fulgt det islandske landshold ret længe, især omkring årene, hvor holdet var til EM 2016 og VM 2018, og jeg ser frem til udfordring­en med at hjælpe holdet til at få succes igen, siger Åge Hareide.

– Vores mål er at komme til EM i 2024. Jeg husker godt de islandske fans i Frankrig 2016. De leverede en helt unik atmosfære og passion. Det ville være dejligt at kunne give dem muligheden for at gentage den oplevelse.

Store forhåbning­er

Islands første kampe under Hareides ledelse bliver to hjemmekamp­e i EM- kvalifikat­ionen i juni mod Slovakiet og Portugal.

KSI- formand Vanda Sigurgeirs­dóttir ser frem til samarbejde­t.

– Åge Hareide er en yderst erfaren træner, der ved, hvad der skal til for at få succes. Hele rekrutte-ringsproce­ssen gik relativt hurtigt, da vi havde nogle idéer om den profil, vi ønskede til jobbet.

– Jeg er meget tilfreds med udnævnelse­n og har store forhåbning­er om gode resultater for A- landsholde­t under Åge, siger Vanda Sigurgeirs­dóttir.

Hareide, der senest var træner for svenske Malmö FF, erstatter som landstræne­r Arnar Vidarsson, der blev fyret for to uger siden.

Hareide har også været træner for Norge fra 2003 til 2008.

 ?? FOTO: LARS POULSEN ?? Den 69- årige Hareide, der var landstræne­r for Danmark i perioden fra 2016 til 2020, har tidligere bebudet, at trænerkarr­ieren var forbi.
FOTO: LARS POULSEN Den 69- årige Hareide, der var landstræne­r for Danmark i perioden fra 2016 til 2020, har tidligere bebudet, at trænerkarr­ieren var forbi.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark