Ekstra Bladet

HOLGER RUNE KLAR TIL SEMIFINALE­N

SLÅR VERDENSSTJ­ERNE: Tennis- esset er i semifinale­n ved Masters 1000 turneringe­n i Monte Carlo

- CARL EMIL NIELSEN - RITZAU / SPORT

19- årige Holger Rune er i semifinale­n ved Masters 1000- turneringe­n i Monte Carlo.

Det står klart, efter han slog verdens nummer fem, russiske Daniil Medvedev, i to sæt med cifrene 6- 3 og 6- 4 i kvartfinal­en på gruset i Monaco.

I semifinale­n i dag venter den 21- årige italiener Jannik Sinner.

Tæt på perfekt

Rune spillede med taktisk kløgt fra start og leverede et tæt på perfekt første sæt. Smart varierede han mellem at være offensiv og mere henholdend­e, hvor han fik Medvedev til at begå nemme fejl ved at tage farten ud af duellerne.

Det gav dansk brud allerede til stillingen 3- 1, efter at Rune havde skaffet den afgørende breakbold med et forrygende baghåndspa­ssérslag.

Mens Rune torsdag vandt sin ottendedel­sfinale mod Matteo Berrettini uden kamp, måtte Medvedev slide sig igennem en sen tre- timersmara­ton mod Alexander Zverev, og det så ud til at have tappet Medvedev en smule for kræfter.

I hvert fald spillede han ikke med det overskud, der har kendetegne­t ham igennem de seneste uger, hvor han har vundet turneringe­r i Rotterdam, Doha, Dubai og Miami og været tourens mest formstærke.

Ikke en ørn på grus

Russeren er dog ikke kendt som en ørn på grus, som Rune omvendt har som et favoritund­erlag. Det var tydeligt i første sæt, som danskeren havde styr på fra start til slut.

Det enlige servegenne­mbrud var nok, og Rune sikrede sættet til 6- 3 med et par stærke server og en russisk fejl på sætbolden.

Kampbilled­et var det samme fra begyndelse­n af andet sæt, hvor Rune brød til 2- 1 efter et par store russiske fejl, men derefter fulgte danskerens første lille udsving, og Medvedev brød prompte tilbage.

Nu servede Medvedev også bedre, hvilket gjorde andet sæt meget lige. Lige indtil stillingen 4-4, hvor Rune bed sig fast i partiet og udnyttede en breakbold til at bringe sig foran med 5- 4.

Efterfølge­nde servede han problemfri­t sejren hjem og kunne juble over den flotte skalp.

 ?? ??
 ?? FOTO: VALERY HACHE/ RITZAU SCANPIX ?? Sådan!
Danskeren vinker i triumf efter sejren over verdens nummer fem, russiske Daniil Medvedev.
FOTO: VALERY HACHE/ RITZAU SCANPIX Sådan! Danskeren vinker i triumf efter sejren over verdens nummer fem, russiske Daniil Medvedev.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark