Ekstra Bladet

MILLION- OMSÆTNING FRA KÆLDEREN

19- årige Frederik sælger aber, som kan kastes, smides eller strækkes – eller hvad man nu har lyst til at gøre ved dem

- SAAD AHMAD

19 år gammel, sabbatår efter gymnasiet og nu med en millionoms­ætning fra kælderen på Frederiksb­erg i København.

Tingene kører på skinner for unge Frederik Feldt, der er stifter og ejer af virksomhed­en Monkeworld ❘nternation­al. ❘ sommer blev han student, og i øjeblikket har den 19årige frederiksb­erger lagt skolebøger­ne på hylden for at jagte sin drøm som selvstændi­g.

Og det går strålende. Monkeworld ❘nternation­al sælger abe- legetøj, som kan kastes, smides samt strækkes. Og massevis af mennesker køber legetøjet.

– Det går hurtigt. Der er stor efterspørg­sel på aberne, og de bliver nærmest solgt med det samme, fortæller Frederik Feldt, da □kstra Bladet møder ham i hjemmet på Frederiksb­erg.

Frederik Feldt siger videre, at legetøjet ikke kun bruges til sjov og ballade. Det er nemlig også blevet en genstand, der hjælper folk med at afstresse.

– Der er mange, der køber dem til deres børn med adhd og autisme. Folk køber dem faktisk også til kontoret bare for at sidde og pille lidt ved dem.

Millioner af visninger

Det såkaldte abe- legetøj, som er lavet af gummi, bliver solgt online på Amazon samt i egen webshop, og Frederik Feldt håber på, at legetøjet vil blive set på hylderne i de danske butikken i fremtiden.

Den 19- årige frederiksb­erger lægger derfor en masse tid og kræfter i virksomhed­en, så den kan vokse – blandt andet på de sociale medier.

På TikTok har virksomhed­en i skrivende stund ikke færre end 2,2 millioner følgere og 48,4 millioner likes. På profilen poster Frederik Feldt blandt andet videoer med ’aberne’, der bliver kastet ned fra højhuse.

Det er kun syv måneder siden, at 19- årige Frederik Feldt startede virksomhed­en. Han ejer 80 procent af Monkeworld ❘nternation­al, mens hans far har de sidste 20 procent.

Den unge frederiksb­erger er begejstret for, at det går så godt i virksomhed­en.

– Hvordan har du det med, at det går så godt i virksomhed­en?

– Jeg elsker det. Som virksomhed­sejer skal du hele tiden have brandslukk­eren klar i hænderne, men når der er risiko og et presset miljø, det er der, jeg trives bedst, fortæller Frederik Feldt til □kstra Bladet og fortsætter:

– Når jeg er presset i virksomhed­en, bliver jeg naturligt mere kreativ og fokuseret, fordi jeg kan bare ikke fejle eller give op. Det er no- go, lyder de afsluttend­e ord fra teenageren.

Et styk abe- legetøj koster 40 dollars, hvilket svarer til cirka 280 danske kroner. Legetøjet kan købes online på Amazon og på virksomhed­ens egen webshop.

Der er mange, der køber dem til deres børn med adhd og autisme

 ?? FOTO: JONATHAN DAMSLUND ?? 19- årige Frederik Feldt har stor succes med sit abe- legetøj – specielt på de sociale medier er man vild med legetøjet.
FOTO: JONATHAN DAMSLUND 19- årige Frederik Feldt har stor succes med sit abe- legetøj – specielt på de sociale medier er man vild med legetøjet.
 ?? FOTO: JONATHAN DAMSLUND ?? Abelegetøj­et er lavet af plastik, og det er gået viralt på det sociale medie TikTok.
FOTO: JONATHAN DAMSLUND Abelegetøj­et er lavet af plastik, og det er gået viralt på det sociale medie TikTok.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark