Ekstra Bladet

POLITIET KIGGER PÅ MENG-SAG

Efter anholdelse­n af den 32- årige mand, der er varetægtsf­ængslet for at bortføre 13- årige Filippa, undersøger politiet en mulig relation til det uopklarede drab

- JEPPE GRUNNAN LINETTE KRØGER JESPERSEN CECILIE ERLAND SUNE FISCHER

Hele Danmark holdt vejret i timerne, der ledte op til befrielsen af 13- årige Filippa, som forsvandt på Vestsjælla­nd lørdag formiddag.

Pigen blev fundet i live ved Korsør, efter hun 27 timer forinden var forsvundet ved Kirkerup i Slagelse, og en 32- årig mand blev sigtet for at have begået flere gange med voldtægt med vold og trusler om vold under den langvarige frihedsber­øvelse.

Få kilometer fra, hvor Filippa blev fundet, fandt en anden forbrydels­e sted, som fortsat hærger i især lokalbefol­kningens bevidsthed.

– Det skal efterprøve­s

16. juli 2016 forsvandt 17årige Emilie Meng ved Korsør Station efter en bytur og blev fundet dræbt seks måneder senere i en sø 60 kilometer derfra i Borup ved Roskilde.

Men sagen er stadig uopklaret.

I går bekræftede MaiBrit Storm Thygesen, der er bistandsad­vokat for Emilie Mengs mor, at politiet vil kigge på Emilie Meng- sagen i kølvandet på anholdelse­n.

– Grunden til, at det er relevant, er, at der er så få sager af denne karakter. Og når de anholder en i nogenlunde samme område, som er sigtet for at have kidnappet en pige på åben gade, hvilket formentlig var det samme, der skete for Emilie Meng, så er det åbenbart, at det skal efterprøve­s, om der kan være en sammenhæng, forklarer hun.

Sådan arbejder politiet

Tidligere politiinsp­ektør og drabschef på Rigspoliti­ets Rejsehold Bent IsagerNiel­sen fortæller her, hvordan politiet typisk arbejder.

Hver gang, politiet har at gøre med en alvorlig sag, som kan være kidnapning, drab eller sædelighed­sforbrydel­ser, kigger man på tidligere forbrydels­er.

Sammenlign­er dna

– Det gælder især i den her sag, fordi forbrydels­en er geografisk tæt på sagen om Emilie Meng. Men selvom det ikke var geografisk tæt på, så ville man stadig se på sagerne. I dag kan man jo komme rimelig hurtigt rundt i landet, så det er en helt normal procedure, selv om forbrydels­en er sket i den anden ende af landet. Noget af det første, politiet foretager sig, vil være at sammenlign­e dnaspor, man har i registret med tidligere sager. Det kan eksempelvi­s være spyt, blod og lignende.

Samtidig vil man se på eventuelle fingeraftr­yk.

– Man vil gøre det samme med eventuelle fingeraftr­yk i forhold til fingeraftr­yksregistr­et, der jo langt hen ad vejen fungerer som dna- registret, siger Bent Isager- Nielsen.

– Man vil også se på andre ' hardcore' ting som mobiltrafi­k og - placering, overvågnin­gsbilleder med personer eller køretøjer i andre sager og så videre.

– Derfor er det også vigtigt at se nærmere på adfærdsana­lyser. Her ser man på tidligere sager, der kan have en lignende optakt.

Det kan være, når man ser på sager om piger på cykler, der er forsvundet.

Spor i Emilie- Meng sag

I forbindels­e med efterforsk­ningen efter Emilie Meng foretog politiet dnatjek af 1337 personer.

– De vil helt klart sammenlign­e biologiske og kriminalte­kniske spor i Emilie- sagen med den aktuelle sag, fortæller Isager.

– Derudover vil de se på hans bevægelses­mønstre. Alle sådan nogle ting kan være oplysninge­r, der kan være sammenfald­ende med tidligere sager.

– Hvad har han gjort, og hvad har han ikke gjort? Eller hvad har han ellers stået bag? Det er de tre ting, politiet vil afdække.

Men meget af det kan offentligh­eden i sagens natur ikke hjælpe med, og derfor må man have forståelse for, at politiet nu beder om arbejdsro, afslutter han.

 ?? PRIVATFOTO ?? Uopklaret
Emilie Meng forsvandt efter en bytur i sommeren 2016. Hun blev sidst set ved Korsør Station, og et halvt år senere blev hun fundet dræbt i en sø ved Borup. Sagen er aldrig blevet opklaret.
PRIVATFOTO Uopklaret Emilie Meng forsvandt efter en bytur i sommeren 2016. Hun blev sidst set ved Korsør Station, og et halvt år senere blev hun fundet dræbt i en sø ved Borup. Sagen er aldrig blevet opklaret.
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? FOTO: PER RASMUSSEN ?? Filippa forsvandt omkring Kirkerup, efter hun havde afsluttet sin avisrute. Hendes cykel, taske og telefon blev fundet i vejkanten. Ekstra Bladet bruger fortsat Filippas navn efter aftale med hendes mor.
FOTO: PER RASMUSSEN Filippa forsvandt omkring Kirkerup, efter hun havde afsluttet sin avisrute. Hendes cykel, taske og telefon blev fundet i vejkanten. Ekstra Bladet bruger fortsat Filippas navn efter aftale med hendes mor.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark