Ekstra Bladet

KLAR TIL COMEBACK

TILBAGE I ÆTEREN: Efter en pause fra radioen på et mere end et halvt år er Alex Nyborg Madsen parat til at sætte sig bag mikrofonen igen

- PERNILLE CHRISTENSE­N

1. januar ville Alex Nyborg Madsen kunne have fejret 25- års jubilæum i DR. Det er mere end 38 år siden, den populære radiovært startede i DR som freelancer, og han har gennem årene været både freelancer og fastansat – senest fast mand i 19 år.

I september 2022 blev han fyret i forbindels­e med en større sparerunde. Over for Ekstra Bladet lagde han ikke skjul på, at han var ramt af sparket fra DR, men nu har den 62- årige vært sundet sig så meget, at han er klar til at gøre comeback bag mikrofonen.

Alex Nyborg Madsen har takket ja til at tage to gæstevagte­r i programmet ’ Nattevagte­n’ på Radio4- programmet, der i over ti år har sørget for godt, nærværende selskab til alle dem, der enten ikke kan, vil eller må sove i de søvnige timer lige efter midnat. Et radioforma­t, der på ingen måde ligger den erfarne radiovært fjernt. Det skriver Radio4 i en pressemedd­elelse.

Natteravn

– Jeg har lavet masser af natradio gennem tiden, så det bliver sjovt at genbesøge den del. Jeg er selv en gammel natteravn, og jeg har altid elsket den der særlige stemning, der er på det tidspunkt af døgnet. Faktisk lavede jeg i slut- 90’ erne noget natradio, hvor jeg inddrog lytterne, opfordrede dem til at fortælle, hvad de lavede, og hvor de var … dengang skrev de bare ind på fax, siger Alex Nyborg Madsen.

Radioværte­n har allerede besluttet, at fyringen, der på mange måder ændrede hans liv, vil komme til at fylde, når han er tilbage i radioen.

– Det er jo første gang, jeg er tilbage i æteren efter 40 år i DR, så det ville næsten være underligt, hvis vi ikke skulle tale om det der med, når livet slår en kolbøtte, hvad så? Hvad har andre oplevet?

Hvordan har de håndteret det? Hvordan kommer man videre? Personligt har jeg holdt nogle måneders pause fra radio og brugt noget tid på at finde ud af, hvad jeg skal. Og jeg er kommet frem til, at jeg rigtig gerne vil fortsætte med mit fag, så det er så fint, at jeg nu får mulighed for at lege lidt med radio igen i ’ Nattevagte­n’, siger Alex Nyborg Madsen.

Tidligere på året åbnede ’ Nattevagte­n’ muligheden for, at gæsteværte­r kunne optræde i programmet.

Bubber begyndte

Den første bag mikrofonen var Bubber, der efterfølge­nde er blevet en fast del af

’ Nattevagt’- holdet, som ud over ham består af Caroline Sascha Cogez, Sanne Gottlieb, Julie Badura, Torben Steno og Mads Nygaard.

Alex Nyborg Madsen læger stemme til ’ Nattevagte­n’ natten til lørdag 22. april og natten til mandag 24. april fra klokken 24 til 02 på Radio4.

Jeg har lavet masser af natradio gennem tiden, så det bliver sjovt at genbesøge

Det er jo første gang, jeg er tilbage i æteren efter 40 år i DR

 ?? FOTO: LINDA JOHANSEN ?? Natmand
Alex Nyborg Madsen er tilbage i lytternes ører, når han er gæstevært i ’ Nattevagte­n’ på Radio4.
FOTO: LINDA JOHANSEN Natmand Alex Nyborg Madsen er tilbage i lytternes ører, når han er gæstevært i ’ Nattevagte­n’ på Radio4.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark