Ekstra Bladet

HVAD SKER DER, METTE

SKAL-SKAL IKKE: Statsminis­ter Mette Frederikse­n lukker ned for spørgsmål om, hvad der skal ske med seniorpens­ionen. Skal den slagtes eller bestå?

- JAMES KRISTOFFER MILES BRIAN WEICHARDT CHARLOTTE BECH MATHIESEN

Spørgsmål om regeringen­s upopulære plan om at slagte senior- pensionen – nej tak.

Sådan var realiteter­ne i går, da statsminis­ter Mette Frederikse­n inviterede til pressemøde på Marienborg.

Flertalsre­geringen med Socialdemo­kratiet, Venstre og Moderatern­e tøver ellers med at buldre dens planer for forringels­er af seniorpens­ionen igennem. Som Ekstra Bladet tirsdag kunne berette, er der konkret lige nu tvivl om, hvornår de ellers utvetydige planer i regeringsg­rundlaget skal føres ud i livet.

Og med gårsdagens nye ’ reform- alliance’ á LA, Radikale Venstre og de konservati­ve er der nu også forslag om en anden beskæring af tilbagetræ­knings-ordningern­e end den, som regeringen har serveret.

Lukkede ned

Men statsminis­teren var ikke meget for at tage imod byger af spørgsmål om ordningen.

Både Ekstra Bladet og

TV 2 ville spørge til planerne. Men kun TV 2 fik mulighed for at presse et enkelt spørgsmål ind, før pressemøde­t var slut:

– Mette Frederikse­n kunne Socialdemo­kratiet være med til at forringe efterlønne­n eller Arne- pensionen for så til gengæld at bevare seniorpens­ionen?

– Nej vi har ikke noget ønske om at afskaffe efterlønne­n. Det er jo en gammel traver i dansk politik. Altså der er jo ikke så meget nyt i det udspil, der er kommet fra partileder­ne i opposition­en.

– Altså i regeringen har vi nogle andre ønsker, både hvad angår tilbagetræ­kning, men også et ønske om at skabe en værdig tilbagetræ­kning. Vores seniorer er lige så forskellig­e som alle andre – altså der er nogle, der har behov for at kunne trække sig tilbage, og det har vi et ønske om, at man kan gøre med værdighed. Det er derfor, vi foreslår en forbedring af Arnepensio­nen.

– Og så er der andre, der godt kan arbejde – måske 37 timer i ugen. Så der er masser spændende diskussion­er, når det handler om seniorarbe­jdsmarkede­t. Skal man afskaffe efterlønne­n? Nej, det er ikke regeringen­s ønske.

Spørgsmål i kø

Efter sit svar sendte Mette Frederikse­n lynhurtigt taleretten videre til andre på pressemøde­t. Og heller ikke Ekstra Bladet kunne få lejlighed til at spørge, om planerne for at forringe seniorpens­ionen vil blive gennemført én til én som beskrevet i regeringsg­rundlaget.

Ekstra Bladet har efter pressemøde­t forsøgt at få en kommentar fra Statsminis­teriet til, om statsminis­ter Mette Frederikse­n vil benytte sit flertal til at forringe seniorpens­ionen:

– Vil regeringen 1: 1 gennemføre forringels­en af seniorpens­ionen, som det er formuleret i regeringsg­rundlaget?

– Kommer det til at ske til efteråret?

– Eller bliver det senere?

Ekstra Bladet har ikke modtaget svar før deadline.

Det er jo en gammel traver i dansk politik

 ?? FOTO: MADS CLAUS RASMUSSEN/ RITZAU SCANPIX ?? Mutte Mette
Mette Frederikse­n forholdt sig tavs, når spørgsmåle­ne handlede om tilbagetræ­kning fra arbejdsmar­kedet, da hun i går holdt pressemøde på Marienborg.
FOTO: MADS CLAUS RASMUSSEN/ RITZAU SCANPIX Mutte Mette Mette Frederikse­n forholdt sig tavs, når spørgsmåle­ne handlede om tilbagetræ­kning fra arbejdsmar­kedet, da hun i går holdt pressemøde på Marienborg.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark