Ekstra Bladet

RØRENDE AFSKED MED DARIO

Kirken var fyldt til bristepunk­tet, da Dario Campeotto blev sendt af sted på sin sidste rejse

- HELLE KASTHOLM HANSEN FOTO: HENNING HJORTH

Smuk og stolt stod Gertrud Campeotte i spidsen for sin familie og tog imod de mange, der ville tage afsked med hendes mand i Lindevang Kirke på Frederiksb­erg.

Dario Campeotto døde 1. april efter et langt sygdomsfor­løb med kræft i bugspytkir­tlen, så mange af de fremmødte gav udtryk for, at de længe havde vidst, hvilken vej det gik.

Den store kirke var fyldt til bristepunk­tet, for Dario skulle sendes ud på sin sidste rejse med kærlighed og manér, og Gertrud skulle omfavnes – både bogstaveli­gt og i overført betydning.

Gertrud flyttede sammen med sin Dario, et par år før de blev gift. Det var i 1973, for ifølge en af de mange muntre overleveri­nger om den ombejlede latino ville han ’ lige se, om hun kunne få børn, før han giftede sig med hende’. Det kunne hun. Samme år som de blev gift, fik de Claudia og noget senere Filippo. Med i ’ købet’ fik hun så til gengæld Giacomo, som var Darios søn med Ghita Nørby.

Den rørende ømhed i kirken flettedes sammen med vemod, men også taknemmeli­ghed for alt det, som Dario igennem sit liv har betydet for et utal af mennesker. Og de lune tanker blev heller ikke glemt.

Var katolsk døbt

– Vi kender alle historier om Dario, og det er ikke alle, der kan fortælles i kirken, lød det fra præsten, Jonas Lucas Christy, der tilmed var nabo til Dario Campeotto – og en af forklaring­erne på, at den ellers katolsk- døbte, danskfødte italiener valgte at blive bisat i folkekirke­n.

– Dario spillede de kort, livet gav ham, og det gjorde han godt. Barmhjerti­ghed og næstekærli­ghed var en del af ham, tilføjede præsten og fortalte videre, at Dario under den sidste del af sit sygeleje havde gjort status over sit liv:

' Jeg behøver ikke at synge mere. Jeg har ikke mere, jeg skal bevise. Jeg har sunget for dronningen og en masse andre. Nu må jeg gerne holde fri.'

Som Kingo ville sige det: ’ Sorrig og glæde de vandre til hobe’.

’Angelique’ på orglet

Den fine bisættelse­sceremoni blev krydret med de smukkeste salmer og oplæsning fra 1. Korintherb­rev.

Blandt salmerne var ' Se nu stiger solen', ' Nu åbner savnet sine øde vidder' og ' Dejlig er jorden'.

Og som en cadeau til Dario selv sang hele forsamling­en ’ I Danmark er jeg født'.

Den indspilled­e Dario selv i 2011, og den version blev uhyre populær.

Intet kunne være finere og mere rørende.

Men da orglet istemte ' Angelique', mens kisten blev båret ud, måtte adskillige have lommetørkl­æderne frem.

 ?? FOT O: AN TH ON UN GER ??
FOT O: AN TH ON UN GER
 ?? ?? kirkeorgel­eDen sidste sang Dario Campeotto fik en smuk bisættelse i Lindevang Kirke på Frederiksb­erg, hvor hans kiste blev båret ud til tonerne fra et af hans største hits, ’Angelique’, på t.
kirkeorgel­eDen sidste sang Dario Campeotto fik en smuk bisættelse i Lindevang Kirke på Frederiksb­erg, hvor hans kiste blev båret ud til tonerne fra et af hans største hits, ’Angelique’, på t.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark