Ekstra Bladet

ANSATTE FØLER SIG SNYDT

Medarbejde­rne i TV 2’s nyhedsafde­ling nedlagde i går arbejdet frem til i dag

- EMMA BUSK

Tidligere i går besluttede de ansatte i nyhedsafde­lingen på TV 2 at nedlægge arbejdet i protest mod meldingen fra tv- stationens ledelse, om at man har i sinde at fyre 50 medarbejde­re.

Onsdag eftermidda­g traf de ansatte så beslutning om at forlænge arbejdsned­læggelsen foreløbigt frem til torsdag klokken 9.30.

Det skriver fagbladet Journalist­en, som bringer en udtalelse fra medarbejde­rgruppen, som er blevet vedtaget på et fagligt møde.

’ Medarbejde­rne i TV 2’s nyhedsafde­ling har i dag nedlagt arbejdet i protest mod ledelsens fyringsrun­de og ledelsesst­il. Vi føler os snydt og ført bag lyset i den proces, der blev fremlagt tidligere på året om en strukturæn­dring i TV 2’s nyhedsafde­ling’, skriver de ansatte i udtalelsen, som Ekstra Bladet ligeledes er i besiddelse af.

Her henviser de til, at ledelsen ifølge den gældende overenskom­st i samarbejde med tillidsfol­kene skal undersøge muligheden for at nedbringe antallet af fyringer, og at de derfor forventer, at ledelsen vil indkalde til nye forhandlin­ger med tillidsfol­kene.

Ny strategi

Ifølge Journalist­en har hovedtilli­dsrepræsen­tant Lennart Steen tidligere udtalt, at man ikke har kunnet rokke ledelsen på kravet om, at 50 medarbejde­re skal fyres.

Fyringerne på TV 2 kommer i kølvandet på en orienterin­g i januar, hvor det blev meldt ud, at der ville ske store ændringer på TV 2, når en ny strategi skal implemente­res.

Nyhederne på TV 2 skal blandt andet være mere digitale, så de spiller sammen på tværs af TV 2 News, TV2. dk og TV 2 Play.

Og i en pressemedd­elelse efter gårsdagens orienterin­g kan man også læse, at der vil ske ændringer andre steder i det store mediehus.

Blandt andet vil TV 2 Nyhederne fremover ’ bruge færre midler på enkeltståe­nde events og lave færre traditione­lle tv- vejrudsigt­er’.

Aktualitet­sprogramme­t ’ Kernen’ ændres desuden, så det ikke længere udkommer ugentligt. I stedet skal formatet laves om i samarbejde med dokumentar- og aktualitet­sgruppen og gravergrup­pen.

Over for Ekstra Bladet har nyhedsdire­ktør Ulla Pors forklaret, at budgettet for 2024 er strammere end for i år, og at man derfor er nået frem til at nedlægge 25 faste stillinger og 25 løsttilkny­ttede.

Ekstra Bladet har forsøgt at få en kommentar fra tillidsrep­ræsentant Lennart Steen, men det har ikke været muligt.

 ?? FOTO: THOMAS BORBERG ?? De ansatte vender ikke retur til arbejdet før til formiddag.
FOTO: THOMAS BORBERG De ansatte vender ikke retur til arbejdet før til formiddag.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark